About

foto juli 2013

foto juli 2013

Du är välkommen till min sida! Kommentera gärna, ris eller ros, jag tål det mesta, efter ett arbetsliv inom industrin där tonen är rå, men hjärtlig. Är rumpfyrtitalist med barn och flera barnbarn, och intresserad av allt som rör sig. Litteratur, musik, (med undantag för dansband)  konst och samhällsfrågor framför allt. Har åsikter om det mesta på gott och ont. Gillar barn i alla åldrar,framför allt i stökiga tonåren där några av mina egna barnbarn befinner sig.

Annonser

8 kommentarer till About

 1. Hej!
  Tack för alla dina vänliga kommentarer på min blogg.
  Jag ser att du använder WordPress på din blogg. Jag har vissa planer på att gå över till WordPress. Fungerar den bra? Allt tycks vara på engelska. Visst kan jag engelska, men det är alltid lättare om det är på svenska.
  Vill också fråga dig om du inte är intresserad av att komma med i vår bloggrupp? Vi är några kvinnor som bloggar på ett gemensamt tema.Hittills har det varit en gång i veckan, men är nu ändrat till en gång i månaden. Läser och kommenterar varandra.och har rätt trevligt. Bilden står i fokus. Många är VÄLDIGT duktiga fotografer. Själv är jag amatör med kompaktkamera, men accepteras ändå. Gå in och titta på några inlägg, som heter Galleri fredag… Om du är intresserad eller vill veta mer, så skall du maila till Annikasblog2@gmail.com Hennes blogg har adress http://www.kankaglenreston.blogspot.se
  Jag önskar dig ett trevligt 2014!
  Hälsningar
  Birgitta

  • norbergianblue skriver:

   Tack för dina trevliga rader. Hinner knappast med mer bloggande än vad jag lyckas åstadkomma just nu, men läser gärna ett utvalt antal, däribland din blogg. Om du skulle gå över till wordpress.com, så är det ganska lätt. Man guidas genom olika moment och kan börja blogga efter några minuter med mallar att välja mellan och även språkval, så jag har ju min blogg på svenska. Vissa inslag är dock på engelska. Detta gäller bara wordpress.com. Den som bara heter wordpress är ett ”hotell” som man köper en plats i för en dryg hundralapp per år, och lägger upp hela sin blogg manuellt och efter fritt val. Tyckte det verkade så krångligt att jag avstod, men den bloggen kan man förstås göra mer personlig. Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

 2. Felix von Heland skriver:

  Hej!
  Mysig blogg- mycket natur, känns tryggt! Jag skriver med förhoppning om att du vill testa Storimi, en app jag och mina två kollegor Axel och Erika lanserade för dryga veckan sen.

  I korthet är Storimi en sagodesignad plattform där vi har samlat över hundra kända barnböcker från de stora förlagen som man kan läsa in böcker i med sin egen röst och sen dela de inspelade sagorna till ipaden i barnbarnens hem. Tänk morfar som är på landet i Värmland och saknar barnbarnen i Stockholm. Vad han gör är att han öppnar Storimi på sin iPad, bläddrar igenom en bok direkt i appen och spelar in varje sida allt eftersom han läser. När han är klar placerar han den färdiga sagan i någon av barnbarnens digitala bokhyllor. Barnbarnen kan sen öppna boken och läsa och lyssna på en kär röst så många gånger de vill. Ännu roligare är det att läsa in tillsammans och sen ha ett gemensamt minne när man är isär eller ta emot böcker som barnbarnen själva har läst in.

  För oss är det viktigt att kunna förmedla en tjänst som är anpassad för barnen men som ändå välkomnar hela familjen att delta. Och att ge barnen något mer meningsfullt än bara rent tidsfördriv.

  Det vore jätteroligt om du ville ladda ner Storimi. Den finns för iPad i nuläget och är gratis att ladda ner och börja använda.

 3. Nil skriver:

  Hej!
  Jag googlade färdigklädda julgranar och bla så kom den du har på din sida upp (barnbarnets?). Jag tycker den är super fin. Vet du var de röda rosetterna på den är köpta och även var granen är köpt? Jag älskar jul och allt som hör den till, vår gran åkte fram 1 december (köpt på Åhléns år 2000) och varje år fyller jag på med mer och mer pynt. Men den här granen du har på din sida blev jag imponerad av.
  Bästa hälsningar
  Nil

  • norbergianblue skriver:

   Hej! Har ringt och hört mig för, och granen är Rustas lyxmodell som man trixar riktigt fluffig genom att dra alla smågrenar åt olika håll. Det gör den mindre ”plastig”.Rosetterna har hon gjort själv med hjälp av band med ståltrådskanter från TYG.se. En bra instruktion finns på Youtube via kanalen Robeson design. Lycka till! Och ha en fin jul!

 4. Karin skriver:

  Tack Astrid för det fina kortet jag fick av dig på min födelsedag…har inte mått bra…kram…bättre sent än aldrih

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s