Allt har en ände

DN  meddelar att jordens resurser är slut för i år. Just idag alltså, ( fast igår) och detta är rekordtidigt. Resten av året lever vi jordbor över våra tillgångar. Svårt att riktigt begripa hur detta räknas fram, men om alla levde som vi i Sverige, hade det krävts 4 jordklot, och  resursgränsen vore nådd redan den 3 april. Men vi är ingalunda värst, Qatar nådde sin gräns redan den  11 februari. Och i den andra ändan,det vill säga bäst i klassen, är Indonesien. Om alla levde som detta folk, skulle vi klara oss ända fram till den 18 december. Man kan få ont under håret för mindre. Slut är det också, i och med det här inlägget, på den här bloggen. Det har varit trevligt med de kontakter och den respons jag fått, och de fina och tänkvärda bloggar jag själv bevistat, vilka jag helt säkert kommer att besöka också fortsättningsvis.

Efter några helvetiskt heta dagar, då man bara orkat sitta i skuggan och kolka i sig flädersaft, är det idag plötsligt bara 17 grader, mycket blåsigt, och olycksbådande mörka moln ses torna upp sig vid horisonten. Man tackar och bockar. Lite bilder av varierande slag.

Ja, det är ju det här med havet….

Varbergs fästning

Svågerns trädgård i Bromma koloniområde

Skeppsbron, Stockholm

Har någon försökt? Skaka om, menar jag.

Ha det gott. Och väl mött där ute på nätet.

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Detta inlägg publicerades i Tyckerier och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Allt har en ände

 1. Bert Bodin skriver:

  Tråkigt att du lägger ner.

  Välkommen åter, när folk börjar ledsna på FB och Instagram, vilket jag ser tecken på.

  Jag tänker försöka hålla ut på min sida.

 2. norbergianblue skriver:

  Gott att du håller ut, kommer att fortsätta följa de bloggar jag läst tidigare. men har helt tappat sugen att driva min egen. Det har blivit som en trist läxa som måste göras. Påverkas förstås också av att andra, som jag följt genom åren, har lag ner. Önskar dig lycka till även fortsättningsvis i bloggosfären. 🙂

 3. Gabrielle RW skriver:

  Oj, slarvläste tidigare och först nu ser jag – med lite bestörtning faktiskt – att du inte fortsätter att blogga. Jag kommer att sakna dig! Har uppskattat dina inlägg, foton och tankar mycket. Nåja, känns det inte roligt längre är det bättre att sluta – eller göra ett uppehåll. För egen del hänger jag i ett tag till med mina två. Önskar dig allt gott! 🙂

 4. norbergianblue skriver:

  Tackar! Och kommer även fortsättningsvis att läsa dina väl genomtänkta inlägg, men lusten att driva min egen har liksom runnit av mig. Ha det gott, och håll ut med bloggandet så länge du orkar. Du behövs därute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s