Stort och smått

Äntligen lite värme! Och solen flödar på dagarna, synd bara att snöhögarna är så stora och kompakta, att de förmodligen blir kvar till fram emot midsommaren

Jag måste tillstå att Svenska Akademien inte brukar tillhöra det jag dagligen bryr huvudet med, sluten och hemlighetsfull som den är, med ohyggliga rikedomar som man inte har en aning om vare sig hur de uppstått, eller vart de tar vägen. Förutom till ett och annat pris förstås. Nu sitter de där med skägget i brevlådan, i en icke beslutsmässig situation. Bara 11 av 18 stolar besatta, och det krävs 12 för att exempelvis välja in nya medlemmar. Sara Danius lämnade både sin stol nr 7 och sitt jobb som ständig sekreterare, och det gladde väl åtminstone Horace Engdahl, som kallat henne den sämsta någonsin av alla akademiska sekreterare. Kan inte minnas att jag någonsin hört ledamöterna baktala varandra tidigare. Nu blir det ju lite såpa över det hela, den nobla akademien förlorar sin glans, och det blir nog svårt att reparera den skadan. Ändå har väl hela historien blåsts upp över alla breddar i media. För egentligen är det väl inte ens  en storm i ett vattenglas ( Sverige), möjligen i en fingerborg, då förhållandevis få människor i det här landet bryr sig om, eller intresserar sig för Svenska akademien. Lika lite som man funderar över frimurarna eller Odd fellow. Om man inte är med, vill säga.

15 grader varmt och sol hela dagen! Det ordnar sig med våren även den här gången. Inte mycket växtlighet som har kommit upp ännu, men det är på gång.

Så fina krokusar. ( om det nu är krokusar)

Hos svågern i Bromma växer det även i betongen

4 tulpanlökar i en kruka har glatt mig ett par veckor

När jag plockar in ris följer det med lite av varje. Den här var fin!

Något helt annat. Gillar den här bilden skarpt!

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om samhället, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s