Det e´ mycke nu

Det blir lite glest mellan inläggen här emellanåt. Det beror att så mycket annat kommer emellan ; arbete på en sommarstuga, födelsedagsfiranden, studentfester och liknande. Och ju äldre jag blir, desto svårare att komma på lämpliga presenter att köpa, vad det nu kan bero på. En allmänt tilltagande velighet möjligen, man tänker osökt på Hasse och Tages sketch, där valet mellan Aftonbladet eller Expressen ger en väldig beslutsångest. Att bara ge pengar i ett kuvert är ju inte heller så roligt.

Från ett I-lands-problem till ett annat, så läser jag i DN att ett antal präster tycker att vi ska lägga ner firandet av nationaldagen. Det har nämligen aldrig kommit något gott ur nationalism eller patriotism, enligt deras åsikt. Frågan man kan ställa sig är ju då, vad det kommit för gott ur religionen? Ska vi kanske allvarligt överväga att lägga ner prästerskapet? Förslag mottages tacksamt.

Här är annars riktigt härligt sommarväder, 25 grader varmt, men med lite vind så att det hela blir uthärdligt, för att inte säga behagligt. Tid att njuta alltså, och inte tänka på att liljekonvaljerna har blommat över och bondsyrenerna redan blivit bruna i  kanterna. Lite gröna bilder och, förstås, en tillönskan om en riktigt fin midsommar.

Dammen vid stugan

Svågerns fina vallmo

Som ett litet konstverk

Solnedgång

En makaon (?) hälsar på

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det e´ mycke nu

 1. Bert Bodin skriver:

  För mig kan vi gärna lägga ner institutionsreligion, dvs kyrkor, prästerskap o.dyl.

  Religion är dårskap. Gamla irrläror som gärna tolkas godtyckligt och upphöjs till sanningar, när det förmodligen är myter och hittepå!

  Du får gärna ha en tro. Men håll den för dig själv.

 2. norbergianblue skriver:

  Det är väl just det jag försöker säga i det här inlägget ; inget gott har ju kommit ur religionen, så det enklaste vore ju att lägga ner. Problemet är ju bara att större delen av mänskligheten har någon form av bokstavstro, följer levnadsregler som skrivits ner av människor, vars syfte varit att utöva en stenhård kontroll över andras liv. Också en form av maktutövning. I Sverige är vi ju sekulariserade, istället ägnar sig folk åt att tro på andar och spöken, låter spå sig i Tarot-kort, eller utövar någon form av kristallhealing och dylikt. Det verkar ju faktiskt som om människan måste ha något utöver det här födas-leva-dö-konceptet att hoppas på. Eller?

 3. Gabrielle skriver:

  Jag håller med förstås till 100% när det gäller religionen. Har många gånger tänkt att vi skulle få en bättre värld om man bara kunde sudda bort all religion. Samtidigt är det väl nåt sorts mänskligt behov att tro på nåt, som du skriver.
  Fina bilder. Är det kaprifol på bild 3?
  Bloggandet blir nog glesare här hos mig med under sommaren. Det får bli nån gång när andan faller på. Eller när jag blir förbannad på Migrationsverket eller nåt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s