Sköna maj

Har firat sambons 70-årsdag på teater i huvudstaden, och med en tur till Helsingfors. Naturligtvis kände vi ett behov av att besöka Drottninggatan, där det fortfarande finns spår efter terrorattentatet. Det som tilldrog sig mest uppmärksamhet var den stora väggen med uppklistrade lappar, många med rörande hälsningar och små dikter eller bara enkla R.I.P. Och så pengar. Uppnålade här och var fanns sedlar av olika valörer, och man kan ju undra för vem och till vilken nytta. Något annat lands kulturella sätt att visa sympati som vi inte känner till, eller vad? Och förvånande att de får sitta kvar, numera är ju inte den allmänna moralen vad den aldrig har varit. Helt klart är i alla fall att det blir en helt annan känsla när man befinner sig på platsen för en upprivande händelse. Allt kommer obehagligt, men kanske nyttigt nära.

Idag, på 1 maj, har vi äntligen fått lite värme här, med 18 grader i solen och alldeles molnfritt. Ett perfekt väder för demonstrationer och utopiska framföranden från talarstolarna. Själv har jag slutat demonstrera, jag antar att det beror på att den upproriska andan har ersatts av en bekväm liknöjdhet. Som möjligen har sin grund i en framväxande cynism vad gäller den mänskliga faktorn. Lite bilder.

En bit av verkligheten

En liten död ö full av vad jag tror är skarvar i skärgården

Jo, jag vet, men man måste ha med HAVET.

Och en vy från Norberg

Och den 7 maj öppnar nya Elsas kondis efter branden. Som vi har väntat.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sköna maj

 1. Elisabet skriver:

  Alltid lika intressant att få ta del av dina funderingar! Tack! vill jag säga.

 2. norbergianblue skriver:

  Tack själv, för att du tar dig hit! Och så länge man funderar är man åtminstone vid liv. 😉

 3. Gabrielle skriver:

  Ja, visst är det berörande att se platsen för terrorattacken med lastbil. Det där med sedlarna har jag inte lagt märke till. Hoppas att det slutar med att dom används till nåt bra.
  Fint inlägg och vackra bilder. Den från Norberg med hus och spegling är kanonfin. Och så din text till bilden på HAVET. Jag håller med så väldigt mycket! 🙂

 4. norbergianblue skriver:

  Tackar! Och ingenting går ju upp mot havet! Vad som än händer, och hur det än ser ut här i världen, så rullar vågorna rytmiskt och oförtrutet på in mot land. Nog finns det något lugnande och trösterikt i detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s