Ett hopp

Nästa vecka övertar Donald Trump ämbetet som USA:s president. Kände därför under helgen en oemotståndlig lust att läsa om en artikel från i somras. Den handlar om den röda dvärgstjärnan Proxima Centauri. Runt den kretsar nämligen en planet, kallad Proxima B, som i mångt och mycket tycks likna jorden, och befinner sig endast 4,2 ljusår bort. Jag anmäler mig härmed som frivillig att dra härifrån. Nu finns det ju, som alltid, ett och annat aber. Än så länge vet man inte ens om den har någon atmosfär med växthuseffekt. Om jorden saknade atmosfär, skulle normaltemperaturen ligga på runt 30 minusgrader, nu ligger medeltemperaturen på 14 plusgrader tack vare atmosfär med växthuseffekt. Man finge väl skaffa sig en varmare garderob, antar jag. Ett annat dilemma är att den här planeten kretsar runt sin stjärna på bara elva dagar, det finns med andra ord inga årstider. Som att bo i Sydafrika. Lite trist tycker jag nog, men perfekt för alla dom som reser till värmen så fort det faller några snöflingor här uppe i norr. Nå´t att tänka på.

Här i lilla Norberg hade vi ett par kalla dygn i veckan, runt -27 grader, men nu är det beskedliga -7, en sol som faktiskt värmer, och fint promenadväder. Och en hel del snö kvar. Vinterbilder.

Frostigt

Frostigt

Vid åa

Vid åa

Frostrosor

Frostrosor nedanför en värmefläkt

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ett hopp

 1. The Donald känns overklig på något vis. Fast vi får vänja oss vid att han är verklig. Undrar om han kommer att sitta sina fyra år till slut. Han är ingen politiker och kommer naturligtvis att stöta på patrull några gånger. Vi får väl se…

 2. Bert Bodin skriver:

  Håller med föregående talare. Undrar om han kommer att hålla i hela fyra år!? Han gör ju bort sig stup i kvarten redan innan han tillträtt. Och nog finns det väl lagar och förordningar även i ett skämtland som USA som kan användas när han ställer till det. Hoppas jagg.

  • norbergianblue skriver:

   Lagar och förordningar,ja. Man undrar hur mycket makt han har att ändra på rådande lagar. Han är ju trots allt ingen envåldshärskare. Även om han låter så emellanåt.

 3. Jättefina bilder från Norberg! Vi hade också för ett par veckor sedan riktigt kallt, nu bara -1 – det går ju an 🙂
  Ja, nog skulle man vilja dra bort från jordklotet när Trump tar över, men men… han vet ju inte ens att jag finns och att jag gör det, så jag tror jag stannar kvar.

 4. norbergianblue skriver:

  Ha,ha, en rolig kommentar! Tänker osökt på Magnus Uggla.” Varför ska man ta livet av sig när man inte får vara kvar och höra eftersnacket”. Vi får nog vackert stanna kvar allihop, utom möjligen Christer Fuglesang, som gärna vill åka till Proxima b. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s