Det är lugnt

Det blir noll nyheter idag. Inte ett ord om terrordåd, olyckor,Donald Trump eller kränkningar av vare sig enskilda individer eller luftrum.Det ska snart firas jul, och då ska det vara lugnt och fridsamt inombords.Tittar på fridsfursten Ernst på teve och försöker ta till mig hans entusiasm, även om jag emellanåt känner mig lätt enfaldig.Köttbullarna är fixade och väntar i frysen, liksom diverse mjuka kakor och småbröd. Julgodis måste man ju unna sig, och vid sidan av min vanliga knäck och choklad med polkakross, har jag testat ett recept på chokladkola som är ovanligt lyckat. På nätet kallas den Sveas kola och kan bland annat hittas på adress http://blogg.amelia.se/julhoshelena/2012/12/07/probably-the-best-julkola-in-the-world/, med vidhängande historia om ursprunget. Försvinnande god, så det blir väl till att koka en ny sats innan jul. Något som inte firas längre i min närmaste stad Fagersta är Lucia, åtminstone inte som förr med kandidater att rösta på. Så vitt jag vet finns väl inte heller någon framröstad Sveriges lucia? Någon som vet? Annars finns förstås Lussan i tv2 klockan 07.00 på tisdag.
Här snöar det utan uppehåll sedan något dygn tillbaka, och stämningen stiger så sakteliga, men det är bara drygt en minusgrad, så snötäcket lär inte bli långvarigt. Några vinterbilder dock, innan allt är borta.

Vinter 1

Vinter 1

Vinter 2

Vinter 2

Vinter 3

Vinter 3

Sambons vackert lysande alster av grillpinnar och servetter!

Sambons vackert lysande alster av grillpinnar och servetter!

Sveas oemotståndliga kola

Sveas oemotståndliga kola

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det är lugnt

  1. Såg också på Ernst. Han har alltid en del knepigheter med, kvistar och betong t ex. Men bra faktiskt att ensam kunna fylla ut en timme. Minus reklam förstås. Blev rätt sugen på hans piroger med surkål, äpple och prinskorv. Fast jag skulle nog ha slantat korven.

  2. norbergianblue skriver:

    Tyckte också det såg lite mastigt ut med en hel prinskorv. Sen undrar man om alla idéer är hans egna, eller om han hämtar stoff från andra. Skönt avspänd är han i alla fall, och går genom rutan, som det heter. 🙂

  3. Oj så mycket snö ni hade då!
    Lugnet höll ju dessvärre inte länge i världen, men tyvärr inget vi direkt kan påverka heller 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s