USA-val

En dag kvar bara, och jag måste säga att det känns väldigt skönt. Man undrar ju om det finns något annat europeiskt land som tjatar på vareviga dag om det amerikanska presidentvalet, även om jag är medveten om hur viktigt det är för oss alla. ”Min” egen kandidat, Bernie Sanders, den demokratiska socialisten som han kallar sig själv, föll ju mot Hillary Clinton på ett tidigt stadium, och jag hoppas förstås att hon vinner på upploppet. För vad är alternativet? En affärsman med en förmögenhet på knappt 4 miljarder, vars mun är full med grodor som ständigt pockar på att få komma ut i friska luften. Ibland undrar man över det amerikanska folkets huvudinnehåll. Men då ska man kanske läsa Jens Liljestrands artikel från den 6 november på Expressens kultursidor. (http://www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/utan-amerika-ar-vi-forlorade/)Nog ligger det något i hans resonemang om det svenska föraktet för USA. Och om du inte har läst Eyvind Johnsons Krilon-triologi, som Liljestrand tar upp i sin krönika, kan det vara ett gott läsval nästa gång du besöker biblioteket. Spännande morgondag, men nog vore det lugnast om mitt önsketänkande blev till verklighet. Som i sagan.  Att Barak Obama  sitter kvar.

Vad vädret beträffar blev det mycket plötsligt vinter här, med 5 minusgrader och ett kvarliggande snötäcke. Och mer snö faller kontinuerligt, och som vanligt kaos hos däckfirmorna.

Vinter igen

Vinter igen

Kvarnhuset

Kvarnhuset

Min asblomma är på humör

Min asblomma är på humör

Hög som en tumme, 4 små ljuvliga tuggor till kaffet. En mini-mud. På Waynes.

Hög som en tumme, 4 små ljuvliga tuggor till kaffet. En mini-mud. På Waynes.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om samhället, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till USA-val

 1. Till New York vill alla resa (fast jag är inte så sugen på det) och alla anser att allt skit kommer från USA. Jag är inte överens. Men men. Donald Trump är inte min gubbe.

  • norbergianblue skriver:

   Inte min gubbe heller. Men det kan ju vara någon form av, för mig okänt, amerikanskt kulturfenomen han sysslar med. Annars är det svårt att förstå hur han kan komma undan med sina uttalanden. 😉

 2. Bert Bodin skriver:

  Jag har också ofta undrat om intresset för valet i USA är något som gäller övriga europeiska länder, eller om det bara är svenska medieföretag som är hysteriska.

  • norbergianblue skriver:

   Ja, jag har försökt söka på nätet efter någon form av statistik över andra länders bevakning, men inte hittat något.Trist att allt annat hamnar i skuggan, men nu är det ju snart över. 🙂

 3. Elisabet skriver:

  Tack som länkade till den artikeln/krönikan! Jag hade helt missat den och det ligger nog en hel del i vad han skriver.

 4. norbergianblue skriver:

  Jo, man får nog hålla med, Jens Liljestrand är bra, och jag har gjort mitt bästa för att förtränga hans medverkan i dokusåpan Baren, när det begav sig. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s