En skämmig dag

Idag verkställs ett lite skamfyllt beslut här i Norberg. Ett av våra asylboenden, Klackbergsgården, har enligt Migrationsverket så allvarliga brister att 131 asylsökanden måste evakueras från anläggningen med början idag och flyttas till andra boenden i Norberg, men också till Skellefteå och Östersund. Bristerna har funnits en längre tid, men trots påstötningar har inga åtgärder vidtagits. Bland annat har det klagats på hygienen, på att brandsäkerheten har brister, och att de boende får alldeles för lite mat, och de senaste veckorna har det tydligen blivit värre. Anläggningen drivs via bolaget Uthyrningsservice i Västerås, vilket man ju inte har så mycket insyn i, men jag antar att kommunledningen ända har det yttersta ansvaret för att det hela fungerar. Sorgligt, men det blåser alltid kallt när vinsten ses som det allena saliggörande.

Blåser gör det även vädermässigt här, och 12 plusgrader är ju inte mycket att hurra för i augusti.Dessutom vill det gärna komma en och annan regnskur, i stort sett varje dag, och att det är bra för potatisen är en klen tröst. Men ännu är inte sommaren över! 🙂

Favoriten på balkongen,Blekingeflickan.

Favoriten på balkongen,Blekingeflickan.

En gäst som inte ville lämna gardinvecket

En gäst som inte ville lämna gardinvecket

En lite vemodig syn

En lite vemodig syn

Höstkänning

Höstkänning

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En skämmig dag

  1. Kallt lite varstans. Här haglade det igår som jag aldrig sett motsvarigheten till i mitt 66-åriga liv. 6 grader. Bättre idag. Jag tycker vi har tagit emot alldeles för många flyktingar. Att det blir problem får vi nog vänja oss vid. Både med dem och mottagandet.

  2. norbergianblue skriver:

    Vi har också haft rejäla hagelskurar med kortvarig stark blåst, och några minuter senare lyser solen igen. Känns nästan lite apokalyptiskt. 🙂 Vad gäller flyktingar verkar det inte som om politikerna har klart för sig hur mycket som krävs, för att både socialt och ekonomiskt klara den ymniga strömmen hit. Det blir lite Hasse Alfredsson över det hela. ( Det hade jag inte en ANING om!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s