Flygfän och virkade möbler

Har tillbringat några mycket soliga, och extremt varma dagar i en sommarstuga. Härligt, med gott att äta och i trevligt sällskap. Men som bekant dyker det alltid upp mörka moln även på den blåaste himmel. I detta fall insekter. Jag vågar påstå att jag aldrig varit med om något liknande, luften kryllade av getingar, humlor, bin, bromsar, hästflugor och vanliga bondflugor. Värst är ju de där som ser ut som trianglar när de slår sig ner. Här kallar vi dem blinningar. Som hyser en passionerad kärlek till just mig, men den är ingalunda besvarad. De nöjer sig inte med att sticka ett litet hål och fånga någon droppe blod. Nej, de sliter av ett stycke kött och suger blod ur det öppna såret. Vampyrer är vad det är frågan om, och vi kom hem med sår över stora delar av kroppen.

I Avesta finns en konsthall kallad Verket. I gamla svala, mörka, suggestiva industrilokaler som är garanterat insektsfria. Glaskonstnären Kjell Engman har en permanent utställning här som jag inte kan se mig mätt på. Men i år är det nog polska Agata Oleksiak som fascinerar mest, hon som ”virkat” en hel sekelskifteslägenhet, vilken här finns till beskådande. Obegripligt att hon lyckats med detta. Kanske finns det virkmaskiner? Jag blev trött i armarna bara av att titta på hennes alster, och bilden gör henne inte rättvisa.

Del av Agata Oleksiaks alster

Del av Agata Oleksiaks alster

Glasböcker av Kjell Engman

Glasböcker av Kjell Engman

IMG_0952

En annorlunda utställning i Råsunda

Hemma igen hade Nattens prinsessa redan slagit ut och slagit ihop igen

Hemma igen hade Nattens prinsessa redan slagit ut och slagit ihop igen

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i konst, Tyckerier, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Flygfän och virkade möbler

  1. Blinningar, jodå de är hemska. Är i Gbg för tillfället och här finns inget av den varan. Flugor i massor dock i soputrymmet. Verket, sa vi hemma också. Till Verket och jobba. Eller joppa om man var finne, vilket många var. Inget röka inget jopp, som Arja sjöng. Stilig kvinna.

  2. norbergianblue skriver:

    Jo,jag känner igen ordet ”joppa”, Har jobbat inom industrin under nästan 40 år med många finländare, raka, varmhjärtade och aningen lättrörda. Och arbetssamma. Och Arja är skitsnygg, född -44 och bär sina år med heder. 🙂

  3. Bert Bodin skriver:

    Vi har förvånansvärt få blinningar här på Rånlandet i år. Inte heller har vi en enda geting, men hör att det tydligen är getingrekordår, söderut. Ni får gärna behålla dem.

  4. norbergianblue skriver:

    Inte mycket att tacka för där! Obehagliga flygfän, men jag antar att grävlingar, björnar och en och annan bivråk slickar sig om munnen.:-/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s