Ett boktips och lite annat

Det är väl inte så ofta en bok om politik är direkt underhållande, men här vill jag varmt rekommendera ett undantag. ”Den härskande klassen” av journalisten och författaren Bengt Ericson. Har nog inte skrattat så gott, för att inte säga rått, på mycket länge. Genom det mångmiljardstöd som de politiska partierna beslutat att ge sig själva, är de inte längre ekonomiskt beroende av sina medlemmar, och det har förstås skapat en särskild kultur av samförstånd partierna emellan. Boken är full av exempel på slöseriet med skattemedel, och till denna elit rekryteras ur endast 3% av befolkningen, de som fortfarande tillhör något parti. Ett utmärkt exempel på hur vår demokrati fungerar i verkligheten. Läs och begrunda.

Det är marknad  i Norberg idag och imorgon, och roligt att det kommer så mycket folk till den här lilla hålan. Hur mycket knallarna får sälja vet jag inte, men karusellerna går varma och en del av dem ser så hiskeligt obehagliga ut, att jag inte begriper hur någon vågar sätta sig där. Särskilt med tanke på hur snabbt de monteras upp. För en gångs skull denna kalla april, har solen tittat fram då och då hela dagen, men inatt blir det säkerligen minusgrader igen. Brasan i kvällskylan tror jag att jag hoppar över. Nöjer mig med att titta på fyrverkeriet från balkongen, med något värmande i glaset istället. Ha en fin Valborg. Och grattis till vår chosefria kung på hans 70-årsdag.

Frostig morgon

Frostig morgon

Morgondimma

Morgondimma

Marknad

Marknad

Lite underhållning

Lite underhållning

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om böcker, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s