Vad ska jag göra åt det?

Efter en tung tisdag av terrordåd, och denna otäcka känsla av maktlöshet, återgår tillvaron till det mer normala,för att inte säga triviala, som ”vad ska vi äta till middag” eller måste man ta en extra tröja idag.” Det är som en långsam tillvänjningsprocess, man har börjat ta terrordåden som en del av tillvaron. Rätt som det är smäller det någonstans, och man kan bara hoppas att man själv eller någon nära anhörig, inte befinner sig på fel plats vid fel tillfälle. Det är nog en farlig tankeutveckling, som en sorts låtgåmentalitet. Men vad kan man göra för att stoppa människor, som villigt offrar sina liv av mer eller mindre suspekta anledningar, och gladeligen plockar med sig så många medmänniskor som möjligt samtidigt. Obegripligt.

Det är skönt att bo med naturen, och framförallt skogen nära inpå. Lite lättare att koppla bort negativa tankar. Djupandas. Vi har fortfarande lite snö kvar, och jag har förgäves letat efter tussilago, som jag brukar plocka in till påsken, men inte lyckats hitta en enda. Det får bli påskliljor och tulpaner på bordet. Ha en riktigt fin påsk, helst utan vare sig terrordåd eller jordbävningar.

"Min" skogsstig.

”Min” skogsstig.

Än är det vinter kvar

Än är det vinter kvar

Snart kan man fika igen under jättegranen

Snart kan man fika igen under jättegranen

Längs ån

Längs ån

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Vad ska jag göra åt det?

 1. Elisabet skriver:

  Precis så …, precis så, känner jag det. En slags uppgivenhet. Och samtidigt en glädje och tacksamhet för att man bor där man bor. Men alla andra ..:? Och var är man säker?

 2. norbergianblue skriver:

  Ingenstans är man väl riktigt säker, men det är nog lugnare i Korpilombolo än i Stockholms innerstad.Jag skulle gärna vilja veta vad som egentligen rör sig inne i huvudet på dessa självmordsbombare.

 3. kalebass skriver:

  Nej, det går inte att skydda sig helt emot det. Lugnaste platsen är nog där det small senast…!
  Det ligger en stor fara i att man vänjer sig. Snart nog blir det storleken, hur många som dödas, som blir huvudsaken, och två-tre döda blir bara en liten notis.
  Enda sättet är väl att gå till källan, till det som orsakar våldet. Och framförallt att bry sig.
  Men en fin påsk tycker jag vi kan unna oss! Tror det är lite för kallt om nätterna för tussilago.

 4. norbergianblue skriver:

  Jag håller helt med dig. Man behöver bara gå till skjutningarna i kriminella kretsar i Malmöområdet, det är knappt att man reagerar längre. Ha en fortsatt fin påsk. 🙂

 5. Bert Bodin skriver:

  Jag har svårt att tro att vi ska kunna bli av med problemet med självmordsbombare eftersom galna religionsivrare påstår att de ska komma till en himmel fylld av sköna jungfrur om de dör martyrdöden.

  Hur alla jungfrur hamnat där, har de nog aldrig funderat över.

 6. norbergianblue skriver:

  Nej, och har de sköna jungfrurna fyllt 15 har de knappast någon oskuld kvar. Men jag vägrar tro att det någonstans i Koranen står att 40 oskulder väntar på varje livsoffrande muslim. Undrar vem som inbillat dem detta? Och hur kan man gå på något sådant? Men å andra sidan kan man ha ett Jehovas Vittne utanför dörren som påstår att slutet är nära, och att man genom tro kan räddas till ett paradis på jorden, där lamm leker med lejon. Lite mindre våldsamt, men lika vansinnigt.

  • kalebass skriver:

   Fina rader! Håller med om varje ord! Hur kan man tro på något sådant….
   Människor som saknar ett eget liv, naiva, ensamma själar som finner samhörighet i gruppen. Egentligen tragiskt, men när man ser vad det kan, och faktiskt leder till…
   Hur många av dessa s.k. religiösa ”älskar sin nästa…” ?

 7. Kan nog påstå att vintern är över i Hjo. Angående islamisterna vet man sig ingen levandes råd. Man förstår inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s