Adventsfunderingar

Det är inte bara meteorologiskt det stormar just nu med, med Gorm och Helga och allt vad de heter. Även mellan öronen på många av världens ledare tycks varningslamporna blinka. I sitt årstal till nationen sa Rysslands Vladimir Putin det rent ut ; man utmanar inte honom ostraffat. Omvärlden ska passa sig. Och det torde inte bara gälla för Turkiet och Erdogan. Vill i all enkelhet framföra en liten idé. Nu när Call of Duty (det enda krigsspel jag har testat själv) kommit i en ny version, kunde man väl samla ihop alla dessa krigshetsare  i en större lokal, sätta dem vid varsin dator som kopplas ihop i ett LAN, och så får de utlopp för sina krigiska lustar utan att civilbefolkningen lider skada. En sorts Dreamhack Megalomania. Och må bäste man vinna, kanske någon form av förtjänstplakett eller pokal att kittla sitt ego med.

För övrigt är här varmt, 6 plusgrader och blåsigt. Julstämningen lyser med sin frånvaro, men man kan alltid koka sjukt goda kolor. ( som ungarna säger)

Blanda 100g smält smör, 1/2 dl kakao, 2 dl grädde, 3 dl socker, 1 dl sirap. Koka på svag värme c:a 40 minuter. ( gör ett kulprov: fäll några droppar smet i en kopp med kallt vatten. Om dropparna går att forma till en fast kula är det klart) Rör ner 2 tsk. vaniljsocker och häll upp smeten i en liten oljad långpanna, eller på smort bakplåtspapper. Skär i bitar med oljad kniv när det svalnat, och vira in i smörgåspapper.( om du orkar) Om man kokar för länge blir de sockriga och liknar mera fudge. Och om man kokar kola lika tidigt som jag gör, finns tyvärr alltid en risk att de är slut lagom till jul.

Dåliga bilder, men visst är julskyltningen i Norberg lika fin...

Dåliga bilder, men visst är julskyltningen i Norberg lika fin…

... som i Stockholm!

… som i Stockholm!

Mera vår än vinter

Mera vår än vinter

Julstämning?

Julstämning?

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Adventsfunderingar

 1. kalebass skriver:

  Ja, det är många orosmoln som samlats senaste tiden. Många funderingar far genom skallen. Tänker på hur många som röstar på SD. Även om denna ”trend” vänder, så vet vi nu att många delar dessa åsikter! Tror dessutom att det finns ett stort mörkertal, och många som inte vågar avslöja sina åsikter. Vad skulle hända om det blir största enskilda parti..?
  Ledarna (och deras rådgivare) runt om i världen är illa nog. Men när folk själva tycker som dom gör… det är riktigt illa.
  Vi får tända extra många ljus den här julen !

  • norbergianblue skriver:

   Jo, det känns lite som att befinna sig på ett gungfly just nu, med terrordåd, miljoner människor på flykt, och allt våldsammare klimatyttringar. -Det gäller att hålla huvudet kallt-var det någon i media som sa. Lättare sagt än gjort.

 2. Gabrielle RW skriver:

  Ja, suck, det är inte så lätt att envisas med att vara optimist i dessa tider!
  Det var kanske i Soran Ismails program om rasism på tv nyligen som nån nämnde den där tanken om hur det skulle påverka jorden om man upptäckte liv – och kanske presumtiva fiender? – på en annan planet. Då skulle vi kanske bli sams här allihop – eller många av oss i alla fall. Och kanske börja värna bättre det vi har på den här stackars planeten.
  Ismaels program var bra, tycker jag, förresten.

 3. norbergianblue skriver:

  Fiender som dyker upp från en annan planet? Tanken är väl inte helt orimlig. Och vi skulle tvingas att hålla ihop som ETT folk på ett pytteklot i universum. Ingen ide att strida om vem som glömt luddet i torktumlaren. Eller vem som har ”rätt” till den olja som finns kvar.Såg inte Soran Ismails Absolut svensk. Men det går väl på Play ett tag framöver.

 4. Putin är en redig herre, och han nog rätt i att honom ska man passa sig för.
  Milt har även vi haft, men inte nu längre. Och i Norberg antar jag att det det har frysit på rejält. Det är ju ett riktigt köldhål.

 5. norbergianblue skriver:

  Nu ska vi inte prata skit om Norberg. Även om det just idag råkade bli 10 minusgrader. Vi bor ju här liksom i en svacka, där det ofta regnar eller snöar. Somliga här säger att det har med den metallrika marken att göra. Fan tro´t.Putin inger en viss skräck utan tvekan. Hal som en ål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s