Lite värme

Äntligen ett par riktiga sommardagar med runt 25 grader i skuggan! Har både ätit och fikat på balkongen, läst nyhetstidningar, och njutit av min nya vackra ros som verkligen doftar starkt och gott och heter Blackberry Nip. Men nyheter under sommaren kan ju te sig lite märkliga. Som om alla krig och annat elände ute i världen tar semester, för att sedan dra igång vapnen igen i slutet av augusti. Istället kan man få sig lite udda stoff till livs, som att barn med ADHD och autism bör avstå från att äta bröd och dricka mjölk, då dessa livsmedel innehåller beroendeframkallande ämnen. Ja,…. vad ska man säga?

Mycket besökare har vi haft här i Norberg under sommaren, speciellt förstås under elektronikfestivalen, och Elvisdagen, då det inte fanns ett enda rum ledigt att hyra. Vi har ju en verklig Elvisentusiast i byn, i Runo Andesson, en hygglig prick som driver begravningsbyrå och, vägg i vägg med denna, en Elvis-bod, en liten butik med det mesta man kan tänka sig att köpa på Elvistemat. På ortens scen spelade under Elvisdagen tributbandet ”Elvis lives”, Pär ”Lill-Elvis” Holmberg, och imitatören Henrik Åberg. Jag är ingen stor Elvisfantast själv, här är det Rolling Stones, bland de gamla rävarna, som gäller. Men det är fint att bo i en liten kommun med ett förhållandevis stort utbud av förströelser. Och med så många gäster utifrån blir det förstås ett välbehövligt uppsving för de lokala företagen och butikerna.

Stora hallon i år, men vattniga!

Stora hallon i år, men vattniga!

Grönskan bleknar så sakteliga

Grönskan bleknar så sakteliga

Fikapaus vid Måns-Ols i Sala

Fikapaus vid Måns-Ols i Sala

Elvis-boden i Norberg

Elvis-boden i Norberg

Blackberry Nip

Blackberry Nip

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lite värme

 1. Per-Anders skriver:

  Spännande kombo att driva begravningsbyrå vägg i vägg med en Elvis-bod. Jag minns låten ”Elvis callning from heaven” som gavs ut strax efter hans död där man påstods kunna höra Elvis prata från himlen. En något bisarr låt.

  • norbergianblue skriver:

   I USA är de ju bra på spekulationer och konspirationsteorier. Även Michael Jackson lever ju någonstans i högönsklig välmåga. Kanske bara ett önsketänkande från ett i grunden hyggligt folk. 🙂

 2. kalebass skriver:

  Låter och ser ut lite som mitt Alingsås. (kommer ursprungligen från Göteborg). Tycker om småstäder, den något friskare luften, och närheten till skog och sjö.
  Ja, sommaren har äntligen kommit. Lite sent förstås. Vi behöver sol och värme för att klara vinterhalvåret. Nja, jag tycker nog inte att eländet har tagit semester förstås…
  Min hallonbuske på balkongen har gett överdådigt med stora söta bär ! Jag är/var heller inget Elvis-fan. (känns som hundra år sedan), ett annat liv.

 3. norbergianblue skriver:

  Göteborg är en kanonstad, jag vistas där 3 dagar om året, under bokmässan, med gratis boende hos min syster i Hisings Kärra. Alingsås leder lite vemodiga tankar till Karin Boye. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s