Grekland

Jag måste erkänna att jag inte begriper särskilt mycket av problemet Grekland. Jag vet förstås att det forslas in pengar i ofattbara mängder. Och om det tredje stödprogrammet, som ju godkänts av Greklands parlament blir verklighet strömmar ytterligare runt 86 miljarder Euro in i landet. Samtidigt tycks en nedskrivning eller omstrukturering av deras statsskuld vara nödvändig, ( vilket Tyskland motsätter sig), den ligger på ungefär 180 % av deras BNP. Att jämföra med vår egen som väl hamnar runt 40%. Finns det någon kontroll på var alla dessa pengar tar vägen? Och hur har grekerna hamnat i den här hemska situationen? Grekland är ju inte mycket större än Sverige vad gäller invånarantal, så där kring 11 miljoner människor. Jag får helt enkelt inte ihop det hela.

Bättre att tala om vädret, 17-19 grader, sol och en och annan regnskur, blåsigt. Sommaren vill liksom inte riktigt ta fart.  Man kanske skulle åka en tur till Aten?

Ännu är det grönt en tid..

Ännu är det grönt en tid..

Mer svenskt blir det inte

Mer svenskt blir det inte

En liten favorit

En liten favorit

Något malplacerad. Syrien?Gazaremsan? Nix,Råsunda.

Något malplacerad. Syrien?Gazaremsan? Nix,Råsunda.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur, Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Grekland

 1. Grekland. Vi hade också ekonomiska bekymmer på 90-talet, vi skötte oss inte. Men grekerna är 10 gånger värre. Och mutkolvarna än fler. Det räcker, jag vill inte bli så arg denna halvsommardag.

 2. norbergianblue skriver:

  Ingen ide att bli arg, man får bara huvudvärk. Har funderat på en händelse här i Sverige under (tror jag) -80-talet, när det från samtliga löntagares konto, drogs en summa pengar, som vi senare skulle få tillbaka. Minns inte varför eller riktigt när, men då måste det väl ha varit ganska illa. Tänk att minnet är så kort.

 3. Bert Bodin skriver:

  Att låna ut pengar till Grekland är väl detsamma som att kasta dem i en brunn. Aldrig kommer de att kunna betala tillbaka. Jag ser ingen ljusning i den där sörjan.

 4. norbergianblue skriver:

  Men nog undrar man lite hur landet styrdes innan Euron, alltså före 2001.Det talades ju aldrig om någon kris då. Och innan de gick med i Eu 1981, var ekonomin på väg utför redan då? :-/

 5. kalebass skriver:

  Ursäkta en väldigt sen kommentar ! Det slog mig en sak när jag tittade på ”kalla krigets fordon”, på tv. Det handlade om Viggen. Hur Sverige låg på femte plats i världen vad gällde flygvapnets styrka och storlek. Detta kostade naturligtvis pengar. Sedan lades hela försvaret ner ! VAR tog dessa pengar vägen? Ja, inte gick dom till bostäder, skolan, vården…
  Nej, det är verkligen ingen ide att bli arg… man blir bara förbannad.
  Ber att få återkomma till din vackra blogg. Tänkvärt och vackert!

 6. kalebass skriver:

  Precis. Det måste röra sig om väldigt stora fickor… Många många miljarder kostade kalaset som kom av sig. Obegripligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s