Fenomenet Emmerdale

I mitten av 1970-talet var jag relativt ung, jag levde i en alldeles vanlig familj med make och 2 barn på 9 respektive 6 år, och ibland när vi landade i hemmet efter arbete och sen middag tittade vi på en tv-serie med titeln Emmerdale. Den handlade om en familjen Sugden och deras vedermödor på den engelska landsbygden. Inte så vansinnigt spännande, men livet gick sin gilla gång även i rutan, och det kändes på något sätt lugnande.I år fyller mina barn 49 respektive 46 år, har egna barn, ett par till och med utflugna. Och fortfarande kan vi ibland titta på Emmerdale till förmiddagskaffet, eller Hem till gården som den svenska titeln lyder. Fast nu handlar det om en hel by och dess innevånare. Människor som samtliga har någon skruv lös,som skriker, gapar, stjäl och mördar, och till slut kan man bara skratta åt eländet. Det går helt enkelt inte att ta på allvar. Men visst måste det vara skönt för en skådespelare, med behov av trygghet i anställningen , att få en roll i något dylikt.  Serien har hittills spelats in i runt 7000 avsnitt. Man undrar hur många som återstår.

Blåbärsblom

Blåbärsblom

Annan blom

Annan blom

Äntligen en dag utan vind

Äntligen en dag utan vind

Intensivt grönt just nu

Intensivt grönt just nu

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fenomenet Emmerdale

  1. 7000 avsnitt – och jag som inte sett ett enda. Hem till byn däremot. Lunka på, lunka på.

  2. norbergianblue skriver:

    Jag har sett några avsnitt av Hem till byn också, och den är inte alls lika illa som den engelska varianten.Inga problem med var man ska gömma undan liken och så. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s