Några rader om….

att enligt Motormännen skulle antalet döda och svårt skadade i trafiken minska med 700 personer per år, om alla bilar, äldre än 10 år, skrotas. Och jag som i min enfald alltid trott att det handlar om vem som sitter bakom ratten, och kanske också dennes ålder. Många gamla bilar körs ju dels av unga förare utan större ekonomiska resurser, men också riktigt gamla som mest har bilen till att tvätta och putsa på under vintern, för att med rusande motor och ringrostigt spakande, dra iväg ut till landet fram på vårkanten. Å andra sidan har jag själv kört många olika bilar, betydligt äldre än 10 år, men aldrig råkat ut för någon olycka, vare sig som ung eller mindre ung. Vår nuvarande är en 5 år gammal Mazda 3, så vi har lite tid på oss att skrapa ihop pengar innan den ska knycklas ihop.

Vädret här är vårligt nyckfullt,lite sol, lite regn, och ganska kallt. Risken är väl att brasorna slocknar ikväll, innan de ens hunnit ta fart. Vill dock passa på att önska konungen en fin födelsedag, en varm lyckönskan från en anti-rojalist, som inte har något emot personen i fråga, bara företeelsen han lever under. Ha en fin helg alla ni andra också ,förstås!

Som finast just nu

Som finast just nu

Så otroligt vacker

Så otroligt vacker

Har just kommit igång

Har just kommit igång

Hipp, hipp för kungen idag!

Hipp, hipp för kungen idag!

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Några rader om….

  1. Bert Bodin skriver:

    Fin sorgmantel, du har fångat, du din …. smygrojalist! 😉

    Den flög här redan i påskas. Rekordtidigt.

  2. Redan 2 maj i kylan. Trevlig lördag önskas. Tycker att ungdomarna borde vänta med att ta körkort tills de fyllt 40. Då bleve det lika lugnt på vägarna som en Valborgsmäss i kyla och regn.

  3. norbergianblue skriver:

    Det kan ligga något i det du säger, det tycks dröja allt längre innan ”ungarna” blir vuxna numera.Å andra sidan har varje generation klagat på dem som är yngst. Och själv har jag varit en typisk ungdomlig fortkörare. Med böter bara en gång! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s