Små nyheter

Trots att det händer fruktansvärda saker runt om i världen, lyssnar jag och läser om detta med suckar och en viss trötthet. Istället är det mindre reportage och blänkare som jag funderar kring, kanske som ett sätt att hålla det allra värsta på avstånd. Man kan väl kalla det för verklighetsflykt egentligen. För ett par dagar sedan luftade en kvinnlig moderat nämndeman i Sundsvalls tingsrätt sina mörkare sidor genom att säga sig vilja införa dödsstraff ”för vissa raser”. Någon närmare utveckling i ämnet gjordes inte i DN, tack och lov. Men bara tanken…. Eller de få raderna om Julian Assange, som gett sitt samtycke till att bli förhörd där han sitter sedan 2012, på Ecuadors ambassad i London. Förhöret gäller förstås anklagelserna om sexbrott under hans Sverigebesök. Och det riktigt trista är att de eventuella brotten preskriberas i augusti. Skyldig eller inte, borde väl förhören ha hållits för länge sen.

Jag försöker i görligaste mån läsa nyheter på balkongen vi den här årstiden, men just nu är det omöjligt. Riktigt svinkallt och blåsigt med diverse regn- och hagelskurar emellanåt. Våren har helt kommit av sig. Men några bilder har jag, som visar att det ändå händer en del. I lite makligare takt, bara.

Blommar trots kylan

Blommar trots kylan

Tibasten blommar

Tibasten blommar

Vårflod

Vårflod

Högvatten

Högvatten

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Små nyheter

  1. Nämndemännen är lekmän och det finns kanske både en vits och en fara i det. Juristerna jobbar väl för att få bort dem. Olämplig människa i vilket fall.

  2. norbergianblue skriver:

    Borde väl åtminstone krävas lite gott omdöme. Men svårt att kontrollera, förstås. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s