Små och mindre nyheter

Sitter med tidningen och kastar ett och annat öga ut genom fönstret, där det är 5 plusgrader och full sol, som snabbt får det ganska rejäla snötäcket att sjunka ihop.Engelbrektsloppet, som gick av stapeln i helgen kunde dock genomföras med nära nog perfekta förhållanden, soligt med några minusgrader och den här lilla kommunens affärer, cafeér och matställen fick sitt årliga uppsving. Men personligen tycker jag att det är det kortaste loppet, 500 meter för 0-6 åringar, som ger mest. Man börjar med andra ord bli gammal.

I tidningen finns som vanligt en del kuriösa nyheter. Som att Zlatan blivit vaxdocka på ett franskt museum. Och att Rysslands president Vladimir Putin under ett statsbesök i Egypten, förärar president Abd-al-Fattah al Sisi en present, i form av en Kalasjnikov. Kanske vill han säga något med det. Eller säger det något om honom?

Gott om fluffig snö

Gott om fluffig snö

Skidbacken på andra sidan sjön

Skidbacken på andra sidan sjön

10 sekunder till start

10 sekunder till start

500-metersloppet

500-metersloppet

Sambons ljusträd är färdigt. :-)

Sambons ljusträd är färdigt. 🙂

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Små och mindre nyheter

 1. Bert Bodin skriver:

  Va!?? Är det sant det där med Kalasjnikov:en, så är det väl ett tecken på att Putin är en något handikappad person med autistiska drag.

 2. Gabrielle skriver:

  Fina bilder. Tycker särskilt om din bild nr 2.
  Du bor på en vacker plats! Lite avis… 🙂

 3. norbergianblue skriver:

  Nr 2 är en längtans bild, då jag ofta hett önskar, att jag skulle våga mig på att gå tvärs över isen, som alla andra gör. Den är säkert en halv meter tjock. 🙂

 4. Såg på TV för en tid sedan – ja, rätt många år sedan som allting nuförtiden. Kommer ej ihåg vad saken gällde. En finne som uttalade sig om ryssarna. Han sa: en ryss är en ryss även om man steker honom i smör. Kan översättas – Lita inte på Putin.

 5. Myrhammar skriver:

  Så härliga snöbilder! 🙂 Kan sakna snön så här på vårkanten. Är det Klackbergsbacken man anar i landskapsbilden? Ha det gott därhemma i Västmanland.

 6. norbergianblue skriver:

  Japp, det är Klackbergsbacken. Älskar att promenera i omgivningen, men någon utförsåkning lär jag aldrig våga mig på.Om det finns någon typ av hormoner i kroppen som främjar riskbeteende, så är jag född utan sådana. Må så gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s