Gott nytt!

Herregud, ännu ett år till ända. Och vid sidan av att Putin drabbats av hybris, 7000 har dött i Ebola, av alla på flykt har 80000 hamnat i Sverige, översvämningar i östra Europa och jordskred med tusentals döda i Afghanistan, så har vi i Sverige drabbats av den största skogsbranden i modern tid. En liten ljusglimt dock, inför det nya året; en blocköverskridande överenskommelse här hemma ger vid handen, att de partier som tillsammans är störst får hand om regeringsmakten, och några utbrytningar ur budgeten ska inte tillåtas framöver. Detta gör att vi slipper ett nyval. Hurra! Våra inhemska problem av tragikomisk art vet jag inte vad vi ska ta oss till med. Exempelvis att folk ringer till SOS Alarm på fyllan, och hör sig för om huruvida det går någon tom ambulans därute som de möjligen kan få lifta med. Man upphör aldrig att förvånas. Gott nytt år därute, och väl mött 2015!

15 grader kallt plötsligt!

15 grader kallt plötsligt!

 

Och nollgradigt igen

Och nollgradigt igen

Gott nytt år!

Gott nytt år!

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gott nytt!

 1. Vi slipper nyval men får dras med Löfven – nåja, det är inget jag får migrän av. Ute i stora världen finns större problem. Så
  Ett Gott Nytt År önskas från Hjo!

 2. norbergianblue skriver:

  Tackar, får önska detsamma! Är det ingen som gillar Löfven?

  • Jodå, min hustrus svåger. Han gillar allt s-märkt. Kör från östra Gbg till västra för att kunna handla på Coop. En fantastisk butik, om du frågar honom. Själv är jag skeptisk.

   • norbergianblue skriver:

    Trots att jag nog påminner en del om din svåger, är jag inte både blind och döv. Här i Norberg är nog Konsum den dyraste butiken att handla dagligvaror i. Så det blir oftast Ica. Även pensionärernas årliga kontroll av priser på mat visar att Coop inte alls ligger så bra till. Så den röda färgen har,skämmigt nog, börjat glida över i lila. Man är sig själv närmast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s