Advent

Jaha,då var vi inne i Adventus Domini som väl betyder Herrens ankomst och inleder kyrkoåret. Får visserligen inte ihop detta. jag menar att första söndagen i advent,i texten med stort T, handlar om när Jesus red in i Jerusalem på en åsna för att fira den judiska påsken. Vi väntar ju fortfarande på att han ska födas, liksom. Men de flesta väntar nog bara på tomten, som kanske har med sig något i säcken som faller i smaken. Annars kan man ju alltid sälja på Tradera eller byta mot något annat. Enligt en undersökning byter 60 % av svenskarna bort en och annan julklapp. Låter inte trevligt, så jag är tacksam att julklappar i vår släkt endast ges till barn under 20 år. Har traskat en lång runda i decembermörkret och, i väntan på att regeringen ska stå eller falla vid halvfemtiden, njutit av alla vackra, lysande stjärnor och ljusstakar som pryder  fönster och verandor. Brukar sedvanligt gå in i kyrkan i Norberg då och då, för att tända ett ljus och sitta ner en stund, men från i fredags håller den stängt, då ett 10-tal personer använt den som röktillåten pub.Nåja, får väl nöja mig med att tända ett digitalt ljus i valfri färg på Svenska kyrkans hemsida. Det är ju tanken som räknas.

Ännu ingen snö

Ännu ingen snö

Kvällshimmel

Kvällshimmel

Lugnt vatten

Lugnt vatten

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Advent

 1. Krönikören skriver:

  Ja, det där är ju lite lustigt, med advent alltså. Men, han var ju magiker så det löste sig väl 😉

  Vackra foton.

 2. Märkligt att kyrkan haft en sådan makt. Nu får man sköta sin tro – eller otro – så som man önskar. Och här har du en som är glad för det.
  Trevlig helg!

 3. Bilden: Den brinnande busken? (När vi nu ändå pratar i bibliska termer.)

 4. norbergianblue skriver:

  Ha,ha, det hade varit nåt med en sån uppenbarelse. Frågan är om inte Moses hade tittat för djupt i vinstånkan. Eller vad dom nu drack ur. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s