Hur går det med moderaterna?

Det har varit tyst om Fredrik Reinfeldt sedan valet. Trodde ett tag att han gått under jorden av sorg, men det visade sig att han bara dragit till New York och FN:s klimatmöte. När han intervjuas i SVT, försäkrar han att andra numera sköter förhandlingarna i partiet, och att han aldrig lovat fortsätta i opposition.

Eftersom han har ett gott anseende internationellt lär han väl knappast bli arbetslös eller utfasad. Det går  till och med rykten om att han kan efterträda Ban Ki-Moon som FN:s generalsekreterare som ju avgår efter 10 år, någon gång under 2016. Dessutom får han en utomordentlig fallskärm, att landa mjukt under. Men för mig och många andra är det nog så, att Reinfeldt är moderaterna. Jag är rädd att partiet kommer att falla som Newtons äpple utan honom. Och vad man än röstar på, så är det ju nödvändigt med opposition, ett starkt debattklimat. Det blir intressant att följa alla turer framöver.

Från det ena till det andra, så är väl sommaren definitivt över nu, och i morse blev det till att skrapa bilrutor igen. Under helgen har vi varit våra vänner behjälpliga med att stänga igen sommarstugan för vintern, vilket alltid känns en smula vemodigt. En liten ekorrunge tog sig fram till uthuset och lade sig helt sonika och dog där, efter en viss kamp som var obehaglig att följa. Man blir allt blödigare trots att man är väl medveten om naturens och livets villkor.

Även i hagen var det sura miner

Även i hagen var det sura miner

På väg till något annat

På väg till något annat

Femtioelfte bilden av en solnedgång

Femtioelfte bilden av en solnedgång

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur, Om samhället och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur går det med moderaterna?

  1. Reinfeldt och Borg försvinner ur politiken. Inte så lätt att ersätta och några nya moderater med denna lyster hittar de inte i brådrasket. Vi får se vart det tar vägen.

  2. norbergianblue skriver:

    Jag kommer i alla händelser att sakna dem. Och säga vad man vill om ”min” partiledare, någon karisma har han inte. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s