Lördagsnöje

Lördagen ägnades åt motion. Vi avverkade en sträckning av Bruksleden mellan de små orterna  Bastmora och Högbyn, som åtminstone för vissa utförsåkare kanske känns igen, och där också Fagerstas högsta punkt är belägen med sina 241 meter. En härlig vandring i omväxlande barr och lövskog, med mindre sjöar som Dödtjärnen, vilket väl inte låter alltför upplyftande. Dock  en sorts skönhet på sitt eget sätt, omgiven av våtmarker  och rejält  spångad, så man höll sig turligt nog torrskodd hela vägen. En långsträckt stigning  upp på Abborrtjärnsberget gjorde mina stentar lite upprörda, men det lugnade ner sig med bara någon halvminuts vila. Vid Abborrtjärn kan man ägna sig åt ädelfiske, grilla lite käk, eller bara rasta under vindskydden. Och inte minst hämta krafter för fortsatt vandring, i det här fallet upp mot Högbyn. Efter avverkade 13 km tog vi oss upp till den f.d. skidanläggningen som gick i konkurs för några år sedan, och vi blev faktiskt lite ledsna över förfallet, och den vandalisering som tycks kunna pågå utan att någon ingriper. Jag vet inte vem som bär ansvaret för hur det ser ut, men det är mycket sorgligt att se allt griseri och alla sönderslagna rutor i det som var ett eldorado, med liftförsedda skid och pulkabackar, plats för korvgrillning,  och restaurang för alla hungriga utförsåkare, för inte alltför länge sedan. Och själva restaurangbyggnaden med omgivande mindre hus som använts för olika ändamål och där det inte finns en hel ruta, vad händer när det både regnar och snöar in?

Rogivande natur

Rogivande natur

Våtmarker

Våtmarker

Och plötsligt-lövskog

Och plötsligt-lövskog

Spångat ända ut i vattnet

Spångat ända ut i vattnet

Enorm Karl-Johan

Enorm Karl-Johan

Högbyn

Högbyn

Trist

Trist

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Uncategorized, Utflykter och resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagsnöje

  1. Tråkigt att höra och se, i Högbyn har jag nämligen åkt skidor ett antal gånger. Visserligen 100 år sedan men ändå.

  2. norbergianblue skriver:

    Ja, trist att anläggningen inte gick att driva vidare, nedläggningen berodde på flera på varandra snöfattiga vintrar. :-/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s