Om Pride och lite annat

Första gången jag såg prideparaden i Stockholm var 1998. Då handlade den alldeles lagom stora paraden  om kampen för sexuellt likaberättigande och en ökad förståelse för HBTQ-personer.  I lördags såg vi delvis något helt annat, reklam för olika radiokanaler, politisk valårspropaganda och olika åsikter om kriget i Syrien och konflikten i Gaza. På så sätt försvann lite av det viktiga i just den här paraden. Politiska ställningstaganden i olika frågor borde ha sina egna demonstrationståg. 60 000 deltagare och 153 ekipage blev nästan i mastigaste laget i den 30-gradiga värmen. Mycket skönt var det att koppla av i svågerns makalösa koloni med lite ost och vin. Men väl hemma i Norberg igen är vi helt inkapslade i brandrök från branden i Virsbo. Solen är bara en liten dimmig apelsin. Det är omöjligt att ha fönstren öppna och det är 31 grader varmt ute. Får väl spela dataspel i väntan på att eländet lättar.

Mona Sahlin viger samkönade par.

Mona Sahlin viger samkönade par.

Dramaqueens

Dramaqueens

 

Stolt fanbärare

Stolt fanbärare

 

Mina favoriter, nästan sist i tåget

Mina favoriter, nästan sist i tåget

Koloniträdgården

Koloniträdgården

Mörkt mitt på dagen

Mörkt mitt på dagen

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier, Utflykter och resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Om Pride och lite annat

 1. lifeblog skriver:

  Tänker på er i trakten av skogsbranden – hoppas innerligen att den avtar – snarast. Faran är väl tyvärr inte över förrän det ligger ett meterdjupt snötäcke över nejden.

  • norbergianblue skriver:

   Nej, vi är i beredskap för evakuering. Det är 32 grader idag och man kan inte ha fönstren öppna. Röken är inte farlig, men man blir illamående efter någon timme. Skönt att staten nu tar över information och ansvar. Det har varit mycket varierande desinformation på ex. facebook och i kvällstidningar. Nu håller vi oss till radions P4 och eventuellt ”Viktigt meddelande” 🙂

 2. Maskrosen skriver:

  Usch vad obehagligt med branden. Hoppas ni får några rejäla regn.

 3. norbergianblue skriver:

  Jo, man trodde ju inte att något dylikt kunde hända här, en brand som man förlorar kontrollen över. Och kommunens hemsida kollapsade redan i början. 😦

 4. Gabrielle skriver:

  Missade Pride detta år. Tack för fina bilder och rapport!
  Och så tänker jag förstås på dig och den hemska branden. Hoppas allt går bra och ni slipper evakuera. Regn regn regn! Lät på smhi som om chansen finns. Håller tummar! Jag alltså, om smhi gör det vet jag inte….

  • norbergianblue skriver:

   Regn och rejält med åska har vi haft under natten och förmiddagen, och evakueringshotet är lagt på is tills vidare. Det mesta tycks handla om hur vinden blåser och hur hårt. 🙂

 5. Väldigt läskigt med skogsbranden. Har ju varit på tapeten att Norberg skulle evakueras, men inte nu längre väl? Här regnade det igår, hoppas ni får det idag. Surahammar är mina barndomstrakter. Branden härjar ju i kommunens norra delar.

 6. norbergianblue skriver:

  Det kanske låter konstigt, men lukten av brandrök är ångestskapande även om man inte ser några lågor. Här i centrala Norberg kan vi stanna kvar tills vidare om inget oförutsett händer, men bara någon mil härifrån mot Sala har det evakuerats. Många villor och fritidshus ligger ju mot skogen. Har aldrig blivit så glad över regn som under den gångna natten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s