Hett som i h…….

En hel vecka med underbart hög blå himmel och ljuvlig värme. Inte mycket att klaga på just nu, åtminstone inte för oss som slipper tröska omkring på svettiga arbetsplatser med något desperat i blicken. Men man ska inte ha det alltför bra, det gäller att inte glömma sin Luther som sitter där på axeln med sina teser. På med tagelskjortan bara, det ska banne mig vara lite trist och tröstlöst emellanåt, så att man känner att man lever. För att inte drunkna i sommarnjutning kan jag rekommendera en fin bok att läsa på någon grön, skuggig plats. Den kommer definitivt att ta död på muntergöken inom er. Den heter ”Dagar i tystnadens historia”, är skriven av  författarinnan Merethe Lindström, och fick  Nordiska rådets litteraturpris 2012. Tystnaden i det här fallet syftar på tillståndet i ett långvarigt  äktenskap, där barnen flyttat hemifrån och makarna inte förmår närma sig varandras innersta, såriga kärna, och där mannen befinner sig i en begynnande demens. Det fina med den här romanen är att när man slår ihop pärmarna efter ett par timmar, är ordningen återställd. Man inser att man varit ute och cyklat när man känt sig lycklig och fri. Det mesta är åter jämmer och elände.

En liten trind besökare

En liten trind besökare

Solnedgång i Linnebäck

Solnedgång i Linnebäck

Ängsklocka

Ängsklocka

Lite motsatsförhållande på något vis

Lite motsatsförhållande på något vis

DSCN2916

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur, Om böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hett som i h…….

 1. siggenilsson1 skriver:

  Vilket underbart inlägg!! Tack du .., den boken ska jag nog läsa 🙂

 2. Elisabet skriver:

  Men siggenilsson1 är ju jag / Elisabet

 3. Gabrielle skriver:

  Har roligt åt din formulering om boken: ”Det fina med den här romanen är att när man slår ihop pärmarna efter ett par timmar, är ordningen återställd. Man inser att man varit ute och cyklat när man känt sig lycklig och fri. Det mesta är åter jämmer och elände” .
  Tror inte jag vill läsa den där romanen. Föredrar att vara ute och cykla. 🙂
  Fin ekorre, förresten! Vi hade besök av en liten unge på verandan i stugan tidigare. Se inlägget ”Liten är fin” på http://arundoforlag.wordpress.com/

 4. Bodin skriver:

  Den där ekorren måste vara höggravid.

 5. norbergianblue skriver:

  Gillar ekorrar skarpt och fattar inte att de verkar så orädda. Kanske de saknar självbevarelsedrift?
  🙂 Romanen i fråga är väldigt bra. Men frågan är om man inte mår bättre just nu, under vår vackraste årstid, med till exempel ” Sagor för barn över 18 år” av Tage Danielsson. Om den fortfarande håller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s