Kyligt

Efter en kylig midsommar i stugan blev det ännu kallare. Och regnigt. Och blåsigt, 13 sekundmeter tidvis. Men hur mycket vi än huttrade och skallrade med tänderna, var det ingen som kom på den mindre intelligenta idén att skicka hatmejl  till  meteorologerna på SMHI. Som vissa frustrerade människor tydligen roat sig med. Fast ingenting förvånar en längre, man blir bara lite trött. Jag känner mer sympati för dem som försöker ta vädret med en nypa salt. Gör små utflykter i naturen, besöker muséer och restauranger, går på café och njuter av ledigheten även om vädret inte är på topp. Torsång heter en mysig liten tätort i Borlänge, där caféet faktiskt är värt en omväg. Här har serverats kaffe med diverse tillbehör sedan 1904, med läge intill Dalälven . Vackrast förstås, i sommarsol med glittrande vatten, och alla båtar som glider förbi. Men det duger gott även  mulna dagar, och det finns möjligheter att sitta under verandatak, eller inomhus. Värt att testa är någon av deras hästkorvsmackor, om man nu inte tycker det är osmakligt att äta just hästkött. Och en kopp starkt ångbåtskaffe till.

Midsommar

Midsommar

En enda, heter vadå?

En enda, heter vadå?

Torsångs café

Torsångs café

Macka med Gustafskorv

Macka med Gustafskorv

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier, Utflykter och resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kyligt

    • norbergianblue skriver:

      Javisst ja, det hade jag helt glömt. Det är mycket sällan jag stöter på den trots att jag är mycket ute i naturen och traskar. Tackar för upplysningen. 🙂

  1. Hästkorv – värst vad det verkar ha blivit populärt. Såg bestämt hästkorv i en annan blogg. Hästkorv från Dalarna, måste vara samma tillverkning.

  2. norbergianblue skriver:

    Ja, fast det ska vara originalet från Gustafs, alltså Gustavskorv, inte den nya hästkorven från Melkers. Trist med ”covers”, både när det gäller musik och mat. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s