Uppretad

Om man vistats i naturen ett par timmar och njutit av prakten, av dofterna och just nu också snålblåst och sjunkande temperatur, borde man inte förstöra sin goda sinnesstämning med en titt på tv-nyheterna. Nu gjorde jag det i alla fall, och kände hur ilskan vaknade och blodtrycket steg några snäpp. Fackförbundet SEKO har gjort en undersökning hos 1000 av sina järnvägsarbetande medlemmar som ger vid handen att järnvägsunderhållet har stora brister, och att det förebyggande underhållet minskar. Det har man i och för sig räknat ut alldeles på egen hand, särskilt om man färdas med tåg emellanåt. Men det var inte själva undersökningen, som gjorde att irritationen blossade upp. Det var intervjun med chefen för underhållsavdelningen på Trafikverket, Anna Lundman. När hon får höra resultatet av undersökningen säger hon helt enkelt; ”Det är deras upplevelse, det får dom stå för.” Har man hört på maken! Järnvägspersonalen förminskas med en klapp på huvudet och det dåliga underhållet finns egentligen inte. Det är bara arbetarna som upplever det så. Bra synonymer till upplevelse är ”händelse” eller ”erfarenhet”. Ord som har med faktiska omständigheter att göra. Här verkar det dock som om chefen i fråga mera betraktar det hela som fria fantasier. Men jag har i alla fall fått ett nytt begrepp att föra till formulär 1 A över trista uttryck, som används i avsikt att komma undan ansvar. -Det är deras upplevelse…DSCN2570DSCN2568

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om samhället och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Uppretad

  1. Gabrielle skriver:

    Ja…det var ju också ett sätt att uttala sig! Man baxnar. Förstår att du reagerade. Såg du förresten att Trafikverket räknat fel på 20 miljarder? Läs t.ex. här: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/trafikverkets-miss-20-miljarder-saknas

  2. norbergianblue skriver:

    Jo, tar man bara med hälften av det som ska åtgärdas så fladdrar miljarderna omkring som maskrosfrön för vinden. Man får ju en känsla av att det sitter inkompetent personal på alla möjliga stolar, vilket till en del kan bero på att man nog lättare får ett toppjobb via kontakter än via kompetens och duglighet.

  3. Bert Bodin skriver:

    Typiskt maktspråk, när man inte vill erkänna att man (Trafikverket m.fl) saknar insikt och kvalitetssäkringsprogram som duger. Jag förstår inte att Sverige gått på myten om alltings välsingnelse är att privatisera och avreglera. England gjorde detsamma som vi för 30 år sedan och har nu bittert ångrat sig sedan många år. Det blev ohållbart att hålla koll på alla olika aktörers göranden och låtanden. För femton år sedan började de ta tillbaka taktpinnen. Då hoppade Sverige på leksakståget. Så befängt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s