Stugdagar

Några dagar i Värmland med riktigt sommarlikt väder, och med skog och vatten inpå knutarna, har fått de flesta livsandar att spritta till. På nyheterna ser jag att det kommer ett rejält bakslag nu med en riktigt kall, regnig och eländig valborgsmässoafton och första maj. Och ”det var den sommaren det” hävdar en alltid lika optimistisk muntergök i min närhet. Inte då, säger jag, det blir många vackra dagar i sommar precis som alla andra somrar. Och under en kall sista april får man väl värma sig på sedvanligt svenskt sätt. Inte så illa det heller.

Utsikt från stranden vid sommarvistet

Utsikt från stranden vid sommarvistet

Från verandan mot kvällssidan

Från verandan mot kvällssidan

Murklorna har kommit

Murklorna har kommit

Första snoken på tomten

Första snoken på tomten

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Stugdagar

 1. Gabrielle skriver:

  Fast du äter väl inte murklor? Jag har för mig att dom numera anses alltför farliga. Men vad vet man? Länge var det inte alls nyttigt att sola eller att dricka kaffe, nu är det onyttigt att inte vara i solen och ett visst antal koppar kaffe ska man väl dricka varje dag numera.

  Fint med snoken. Vi har också snok på ön fast vi ser den sällan. Huggorm finns inte där – peppar peppar. Ha en skön Valborg trots vårkylan!

  • norbergianblue skriver:

   Nej, jag äter inte murklor, mest för att jag aldrig får ihop tillräckligt många för att göra en stuvning till köttbiten. Men vad forskning på olika områden beträffar är jag numera ganska skeptisk till deras rön. Mycket handlar ju om anslag, det vill säga pengar. (som vanligt)

 2. Vilka vilsamma bilder och en skön liten text. Jag gillar att få några strålar av en bonusförsommar och så gillar jag när den stannar av, när det blir kallt så man inte känner sig stressad av att ta till vara på det fina vädret. Man får stanna inne och röja undan eller bara vara. Å sedan kommer en skvätt sommarvärme igen och då har man hunnit vara inne och dona och känner sig avslappnad i att bara gå ut i värmen och vara. Idealiskt med de där glimtarna. Dessutom håller körsbärsblommorna och vitsipporna sig längre när det kallnar till lite mellan varven.

 3. norbergianblue skriver:

  Jag känner igen de där tankarna. När man står vid strykbrädan eller skurhinken och blir stressad av att man inte tar vara på det fina vädret istället. Särskilt om det varit värmebölja en längre period.Trodde att det skulle bli bättre nu när jag inte förvärvsarbetar längre, men så är inte fallet. Oförbätterlig och stöpt i min form. 😀

 4. Vissa saker förändras inte även om förutsättningarna runtikring ändrar sig. Oförbätterlig=gedigen personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s