På Liljevalchs

I sista minuten kom vi oss för med ett besök på Liljevalchs vårsalong i lördags. Trodde väl att de flesta redan varit där och att det skulle vara glest mellan besökarna, men där fick man tji. Kön ringlade sig långt ut på vägen, och det blev till att huttra i snålblåsten en god stund. Men det är härligt att gå runt och titta på alla målningar, installationer och en del konstigheter också, förstås. Vissa alster står man häpnande inför medan andra mera lockar till skratt. Roliga var Thomas Karlssons ”Burkfåglar”, tillverkade av gamla ölburkar, Helena Rautamäkis virkade trafikskyltar, och Hanna Lundgren Herders ”Synergi 1”,en akryl med Fredrik Reinfeldts huvud på en kropp som fick fantasin att spinna fritt. Porslinsfiguriner ser man inte ofta på moderna utställningar, men här hade  Alexander Tallén åstadkommit 3  skäggiga, mycket intagande män i detta sköra material, och kontrasten var slående.  Kvinnors textilkonst har väl aldrig stått högt i kurs, men jag blev djupt imponerad av Ulla-Stina Wikanders f.d. syhörna, där stol, bord, symaskin, lampa, rubbet, var inklädda med ullbroderier i petit point. Nu hade hon inte broderat själv utan samlat på sig andras alster, och stod alltså ”bara” för idén och  monteringen. Men det var ändå knappt att jag kunde se mig mätt på detta 50000- kronors objekt. Glammigast och mest fantasifullt var nog ändå Jonas Brodins omgjorda skateboardbrädor, lackade och belagda med ornament av gips och bladmetall. Helt underbara!

Thomas Karlsson Burkfåglar

Thomas Karlsson Burkfåglar

Helena Rautamäki virkade skyltar

Helena Rautamäki virkade skyltar

Tanken svindlar

Tanken svindlar

Alexander Tallén

Alexander Tallén

Ulla-Stina Wikanders f.d. syhörna

Ulla-Stina Wikanders f.d. syhörna

Jonas Brodin omarbetade skateboards

Jonas Brodin
omarbetade skateboards

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i konst, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På Liljevalchs

  1. Elisabet skriver:

    Tack snälla som visade bilderna och berättade! Himla intressant och ååå, så gärna jag hade velat se detta!

  2. Guld! tack för det tipset. Det är ju en god idé att besöka utställningen nu, under helgen.

  3. norbergianblue skriver:

    Tyvärr tror jag dom slog igen portarna för vårsalongen redan den 23 mars. Men tiden rusar ju på, snart är det dags för nästa. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s