Tveksam njutning

Svanarna har dykt upp

Svanarna har dykt upp

Den känns lite avig, den här euforin över sol och milda vindar och 11 grader varmt. Att man njuter trots 3-årsdagen av kriget i Syrien med miljontals människor på flykt, och trots att Ryssland kramar allt hårdare om Krim. Men jag vägrar att ge mig, är det vår måste man få njuta. Ingenting blir ju bättre av att lilla jag sätter mig ner och lipar över alltings djävlighet. Men nog kan man fundera över denna drivkraft som vissa människor har i övermått. Driften att få söndra eller härska eller båda delarna, över så många människor som möjligt, över så stora landområden man förmår gapa över. När man utan större ansträngning istället kan sitta under en korkek, och lukta på blommorna.

Snart isfritt

Snart isfritt

Svanskådare

Svanskådare

Klarar kanske en säsong till

Klarar kanske en säsong till

 

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tveksam njutning

 1. Bert skriver:

  Man får ta tillvara det trevliga. Och känna frustration över världsläget och dumheterna som pågår både här och där.

  Vi hade varmast i landet i morse kl 0600 enligt SMHI. Plus 7 grader. Sjukt. Inte för att vi inte har toppar någon gång då och då på vintrarna, utan för att vi haft plusgrader i stort sett sedan slutet av januari, då vi hade en ytterst tillfällig vinter med minusgrader. Märkligaste och mest skrämmande vintern hittills.

  • norbergianblue skriver:

   Det är ju det som är så trist. Att man inte fullt ut kan njuta av värmen, eftersom det inte känns riktigt normalt. Man blir lite rädd att det faktiskt är på väg att gå åt fanders med klimatet, och att det är för sent att vidta åtgärder. :-/

 2. Ja, det är märkligt med den där viljan att knapra land och barrikera gränser. Från det ena till det andra: Åh, vilket härligt körsbärsträd du lagt upp som huvudbild! Om våren fortsätter i denna värmetakt är det inte lång tid tills de står i blom i verkliga livet år 2014.

 3. norbergianblue skriver:

  Nej, det går fort nu, idag har vi haft 12 grader varmt och sol. Underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s