Snö igen

Det såg ganska ljust ut för bara några dagar sedan. Skatorna utanför mitt fönster hade börjat lappa ihop sitt gamla boställe, duktiga som de är på det där med återanvändning. Men bara något dygn senare är vintern tillbaka med full kraft, snön vräker ner just nu, och genom fönstret ser jag några av byns äldre innevånare långsamt och med stor möda streta sig framåt med sina rollatorer. Fast veckan som kommer är det sportlov här, så några kanske hurrar ändå.

På radion informeras om ännu en av alla dessa undersökningar. Ganska knapphändiga fakta, men det hela går ut på att en tripp till ett externt köpcentrum innebär större utsläpp av koldioxid, än om konsumenten valt att handla i en närbutik. Kan det vara möjligt, det hade jag aldrig kunnat räkna ut själv.

Fågelgrannar

Fågelgrannar

Vinter igen

Vinter igen

DSCN2224

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Snö igen

  1. Åh vad fint. Nu börjar jag tro att du bor i Norberg. Gammalt brukssamhälle? Älskar de där röda husen i snön. Men man är väl sentimental. Okej da.

  2. norbergianblue skriver:

    Ett litet, men vackert samhälle, som bekant på gott och ont. Önskar mig en sommarlya på Grev Turegatan. Svårfixat, dock. 🙂

  3. Så mycket snö har jag inte sett på hela vintern! Det där ser ut som ett klipp ur Madicken eller Lotta på Bråkmakaregatan. Sagolikt vackert!

  4. norbergianblue skriver:

    Jovisst. Men visst är det något alldeles extra med försiktigt gul sol, blå himmel och spirande vita snödroppar? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s