En upplevelse rikare?

Programmet ”Plånboken” i P1 hade i slutet av förra året ett program där en kvinna tog upp sina dåliga erfarenheter av upplevelsepresenter. Ni vet, väl medveten om att en god vän som fyller år redan har det mesta i prylväg vänder man sig istället till ett företag som säljer upplevelser. Öl eller chokladprovning, prova köra Ferrarri, ett fallskärmshopp, en timme på en Segway eller liknande. Damen i programmet hade fått ett besök för massage i sitt kuvert hos företaget Zuperbox. Varje vecka i 3 månader försökte hon boka en tid. Tyvärr fanns det aldrig några tider. Genom en anmälan till ARN lovades hon pengarna istället, men några pengar har inte dykt upp. Detta är ju en genre som gjord för bedrägligt beteende. Man betalar i förväg och sedan förhalas upplevelsen via subtil uttröttningsteknik tills man ger upp. Man har ju trots allt inte betalat det hela själv. Min sambo fick en ballongflygning i present av sin chef. Han såg fram emot detta och bokade vid flera tillfällen på nätet, men det var alltid för mycket vind eller regn och vid 2 tillfällen hade vi tagit oss de 20 milen till samlingsplatsen när det hela inställdes för vad vi uppfattade som rena bagateller. Idag har han gett upp, han vägrar att betala de hundralappar extra det kostar att förlänga presentkortet. På julaftonen förra året förärades jag själv en antiprylpresent, ett litet svart kuvert innehållandes” En mordvandring i Stockholm.”IMG_0136 Om jag fattat saken rätt handlar det om riktiga mord och inte fiktiva. Ska bli intressant att se om det går att boka en tid.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om samhället och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En upplevelse rikare?

  1. Jag har funderat på det där med upplevelsepresenter. Precis som man inte ska ge bort en plantväxt eller husdjur till någon, eftersom det är att ge bort ansvar, känns det lite likadant med en upplevelse. Det krävs en del ansvar av den som får gåvan, och frågan är om det inte är samma sak med upplevelser.

  2. norbergianblue skriver:

    Ja, och oftast kan man inte nyttja presenten om hörnet, det kan kosta ibland ett par tusen kronor att ta sig till platsen ifråga, och kanske också fixa ett hotellrum. Har man då fått ett presentkort värt 800 kr, vet jag inte riktigt hur man ska resonera. Ett husdjur kan jag inte ens tänka mig att ge bort, och om man köper exempelvis en perenn eller en buske till någon med trädgård bör man nog gräva ner den själv och därmed ta ansvar för om den överlever eller inte. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s