Konsumera mera

Januari är månaden då det är dags att tänka på förnyelse på alla fronter, gärna vad gäller konsumtion. Det går ju inte att häcka bland gamla prylar från fjolåret .Nu är det dämpade pasteller, naturmaterial och batikmönster som gäller bland soffor, fåtöljer och textilier. Vi är dessutom plötsligt fascinerade av tiden som begrepp, (enligt Sköna hem),både filosofiskt och vetenskapligt. Därför blir det nödvändigt att exempelvis inhandla en väggklocka med blottlagt urverk, där kugghjul och pendel  alltså är fullt synliga. Och inte att förglömma är det nu uppflammande intresset för eklekticism (!), där vi elegant ger och blandar med mycket färg på ett ändå stilfullt sätt. Ut med det gamla, och in med det nya, annars stannar det heliga marknadshjulet. Återanvändning och miljötänk är inte till att tänka på. Men det räcker nu inte med den materiella förändringen. Enligt den lokala gratistidningen har vi nya ledord att följa. I köket handlar det om fusion på ett nytt sätt, det ska blandas smaker istället för ursprung. Bara så ni vet. Och om träning läser jag följande; vi vill svettas sparkas, skratta och känna blodsmak i munnen.- Jaha.-Vi vill ha massage igen, vi vill bli knådade och uppassade.- Jaså? Är det någon som har blivit tillfrågad? Och vilka är egentligen ”vi” ?

Skonsam träning

Skonsam träning

Billigt och färgrikt naturmaterial

Billigt och färgrikt naturmaterial

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om samhället och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Konsumera mera

  1. Bert Bodin skriver:

    Mitt hem är supermodernt var femte år, eftersom jag sällan ändrar på hela rasket på en gång.

  2. Bert Bodin skriver:

    Här har jag också lagt in en kommentar. Men vart tar de vägen??? Saknar kommentaren i nedanstående inlägg också…. Hm!??
    Jag skrev att mitt hem blir modernt och inne ungefär vart femte till vart åttonde år. Utan att jag gör några större ansträngningar. Jo, en och annan ”renovering” förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s