Om vad vi stoppar i oss

Sitter efter en rask vända utomhus och slevar i mig min 5:2- portion ost-och tomatsoppa med tortellini á 289 kcal. Enkel och god lunch ; 125 g färska tortellini (ricotta och spenat) kokas mjuka (3-4 min.) i 2 1/2 dl grönsaksbuljong. Rör ut 50 g philadelphiaost (gärna svartpeppar-salladslök) i lite av buljongen när pastan är färdig. Blanda ner den +2 1/2 dl tomatsoppa, gärna Keldas Mediterranen och värm försiktigt. Strö över lite strimlad salladslök. Väldigt gott faktiskt, recept från MåBra. För 2 personer.

Tänker samtidigt på att salt är farligt, fast inte så farligt som tidigare sagts, socker är rena döden bokstavligt talat, fett är bra men samtidigt farligt för insidan av blodkärlen och midjemåttet, kolhydrater är bra, men bara om man tränar av sig merparten av det man häver i sig,annars är det också farligt, och proteiner måste man få i sig för musklernas skull men de kan också orsaka allvarlig hjärt-kärl sjukdom i långa loppet, och av alla färgämnen i livsmedlen kan man ådra sig astma, eksem eller nässelfeber, för mycket mejeriprodukter ökar risken för prostatacancer (dock inte i mitt fall),men om man lyckas undgå detta så lurar korvar, skinkor, kryddblandningar och brödprodukter i vassen och hotar med tillsatta fosfater som man dör av i förtid. Frågan är om man inte ska klämma en saftig Maxburgare imorgon. Jag menar; whats the use?

Lite men gott

Lite men gott

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Om vad vi stoppar i oss

  1. Den där får vi testa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s