Kungen av julbordet

Förr

Förr

Nu

Nu

Nummer 1 på julbordet torde väl vara skinkan. Här i huset kokar vi ofta en extra liten en i mellandagarna. Vansinnigt gott och ganska nyttig ur fettsynpunkt. Åtminstone som skinkorna ser ut idag. Har tagit en bild av en bild på en skinka från början av 60-talet, att jämföra med en nutida grisbak. En väsentlig skillnad vilket är konstigt med tanke på den populära LCHF-kosten. Hursomhelst, en tjock skiva julskinka med senap, vilandes på ett smörat stycke Vika-bröd slår det mesta.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kungen av julbordet

 1. Bert Bodin skriver:

  Jag är glad över min skinka som är ekologisk. OCH OKOKT vilket inte är så himla självklart att få tag i. Men idogt letande gav resultat.

  God Jul, Kersti

  • Bert Bodin skriver:

   Fast det där med ”Kersti” kan du bortse ifrån. Det hängde med av bara farten från en annan blogg. Men de två första orden i meningen är till dig. 😉

   • norbergianblue skriver:

    Tro mig, jag hade mycket hellre hetat Kersti än Astrid. Vad gäller skinkan, så fanns det hur mycket kokta som helst, vi fick gå till ett par olika butiker för att hitta en att koka själv. Man får ju inte falla ur ramen alldeles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s