Orken tröt

Pudersnö

Pudersnö

Bänkade mig förstås framför teven när minneshögtiden för Nelson Mandela sändes på förmiddagen. Jag hade väl inte tänkt titta på hela föreställningen, men som en god världsmedborgare (när det passar mig) åtminstone lyssna, när politikens stora höll sina medhårsstrykande tal och lovordade den bortgångne frihetshjälten. Retade dock upp mig redan från början på den odisciplinerade publiken, som trots flera tillsägelser fortsatte att ägna sig åt prat skrik, allmänt oväsen och dans. Jag är medveten om våra olika sätt att tackla sorg och förluster, men under ett anförande måste man väl kunna kräva att åhörarna lyssnar  och håller mun. Det var omöjligt att koncentrera sig på de olika talarna, Och när  Sydafrikas president Jacob Zuma buades ut orkade jag inte titta längre. Han må vara en korrumperad skitstövel, men lite ordning måste man väl kunna kräva under en sånt jättearrangemang. Ut i friska luften istället och snabba steg, med den lätta nysnön virvlandes som florsocker runt kängorna. Hoppas den ligger kvar över jul och nyår, sedan får den gärna omvandlas till vanligt vatten.

Son och sonhustru på kaffebesök, där sonen hade med sig en väldigt trevlig, och egenhändigt hopknopad jultomte, som tills vidare får bo på balkongen. Vore synd om den inte har ett enda barr kvar till julaftonen. Kanske man kan spraya vatten på den, när den tas in?

Grantomten

Grantomten

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Orken tröt

  1. Hehe, gillar tomten! Snacka om potatisnäsa. 🙂 Bra sak att ge bort när man är på kaffekalas.

  2. Vad finns under barren och kvistarna? Jag menar, vad har han stoppat in/fäst kvistarna i, eller, formulerat på ett annat vis: Hur ser tomten ut utan kläder? ; )

    • norbergianblue skriver:

      En rund stav i mitten , runt vilken en försvarlig mängd grenar har fästs med några varv ståltråd. Mössan täcker. Slutsnutten på tråden är böjd utåt med en potatis på. Den har tyvärr ruttnat i värmen, och tomten såg så syfilisangripen ut att jag ersatte potatisen med en kotte. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s