Halv storm

Äntligen lite snö! Det kan ju vara vackert och stämningsfullt under december, vit jul och vitt nyår (missförstå mig rätt, jag menar bara på backen),men sen får det vara bra. Smälta bort. Våras. Sedan hade det ju varit en fördel om snön fallit rakt ner, mera jämnt och vackert för att täcka den gråtrista marken, inte som nu med avsevärd hastighet och vågrätt rakt in i ansiktet och ögonen. Men man kan inte få allt. Man kan exempelvis inte få en Nelson Mandela som lever i evighet. Det är bara att beklaga.

Och lite av varje får man i alla fall gjort när man vistas längre perioder inomhus. Har bakat en och annan mjuk kaka och fryst in, ett par olika småkakor, trillat köttbullar och gjort paté .Under tiden har jag ätit upp hälften av mitt Glesbygdsgodis. En gammal moster, salig i åminnelse, som jag när det begav sig, träffade någon gång om året och delade en flaska vitt med plus lyxiga praliner från chokladfabriken, skickade en gång ett julkort med nämnda recept på. Har kokat dessa kolor varje jul sedan dess, enkelt, snabbt och gott om man följer tidsangivelsen noga. 7 minuter, varken mer eller mindre. En bekant påstår att de heter just 7-minuters-kola, men detta kan jag varken bekräfta eller dementera.

Vid kvarnen

Vid kvarnen

Recept

Recept

Plombvänlig kola

Plombvänlig kola

 

 

 

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Halv storm

 1. Filosofiska A skriver:

  Eller hur, man kan inte leva i evighet. Hoppas ändå att Mandelas tankar lever vidare ett bra tag till. Hur kan en människa vara så stark och komma tillbaka efter att ha dömts på idiotiska grunder och tillbringat 27 år i fängelse? Vilken vacker miljö du fotat (i synnerhet med lite snö). Ska testa glesbygdsgodis, billigare än kola och verkar gå så mycket snabbare att fixa fram än den med grädde i.

  • norbergianblue skriver:

   Ja, någon dussinmänniska var han inte, Nelson Mandela. Stark som en oxe, lika envis och mycket modig. Hade gärna bjudit honom på Glesbygdskola om jag fått en pratstund i retur. 🙂

 2. loonies skriver:

  Vi får hoppas att hans tankar lever kvar en lång tid framöver och i sanningens namn borde det väl inte vara så svårt att tro eftersom det finns faktiskt människor som fortfarande tror på Adolf Hitlers, Josef Stalins och andra förtryckare. För en gångs skull kan vi väl få bevara något fint.

  • norbergianblue skriver:

   Håller med där, väl medveten om att det inte finns några änglar, om ett antal år kommer säkerligen någon presskåt djävul att skriva en bok som tar heder och ära även av Nelson Mandela.

   • loonies skriver:

    Troligtvis har du rätt. Ska jag skriva en bok ska den handla om mig själv. Titeln finns redan; Från Noll till Ingenting – En handbok om prestationsångest.
    Bra, eller hur?

 3. norbergianblue skriver:

  Låter inte som om självkänslan är på topp direkt. I vår datoriserade värld finns bara ettor och nollor. Och gränsen där emellan är hårfin och ytterst godtycklig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s