Kungligt debacle

Nu är det liv och väsen runt den stackars designprinsen Carl Philip igen. Förra gången gällde det porslinskollektionen ”Svenska rödlistan”( Rörstrand), som prinsen signerat, och som sades plagiera Gustavsbergs klassiker ”Arter i fara”. Nu handlar det om den i mitt tycke mycket fina, slottsformade brasskärmen ”Slottet brinner” i svart smide. Trots att prinsen signerat den som sitt verk är det tydligen någon annan som stått för formgivningen. Det är nästan så att man tycker lite synd om prinsen. Som tröst hoppas jag att någon bakar ”Kungens picknickpaj” till honom. Kungen i det här fallet är Gustav V, och detta sägs ha varit hans favoritpaj, lagad av dåvarande köksmästaren Paul Arbin.blogg9 0121962blogg9 016

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kungligt debacle

  1. Maskrosen skriver:

    Nej jag tycker inte synd om CP. Han och hans familj borde skämmas. Men det är klart det är ju marknadsföring de pysslar med och då är ju så gott som alla medel tillåtna tyvärr. Jag tror brasskyddet går på runt 12000 kr. Hur många hade betalt det med en anonym/okänd formgivare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s