En människa med ideér

Så här efter bokmässan väntar en hel del läsalster som släpats hem på tåget efter bokmässan. För oss med mindre kassa är det tur att det finns montrar som ”Hotell Gästis” från Varberg. Här kan man välja bland ett stort antal böcker,  slå sig ner i sköna röda sammetsfåtöljer från det gamla folkhemmet, läsa någon sida, och sedan bestämma sig för vad man vill ha. Alla böcker är nämligen gratis. Ändå känns det nästan som stöld när man stoppar ner en bok i väskan. Jag tog tre stycken den här gången, samtliga deckare. Unni Lindells ”Rödluvan”,Åke Edvardssons ”Vänaste land” och en Stieg Trenter som jag inte har läst med titeln ”Sjöjungfrun”.En säregen människa, denne Lasse Diding, som drivit det ovanliga och mycket häftiga Hotell Gästis under ett tjugotal år,och nu också köpt in  gamla Rydboholms semesterhem och förvandlat till Hotell Havanna i Varberg. I kubansk stil ,som sig bör, med mer än 50 sorters kubansk rom i baren och naturligtvis ett antal utsökta cigarrer att avnjuta i cigarrsalongen. Här finns också en underjordisk bad&spa-avdelning, uppbyggd med tiotusentals marockanska kakelplattor. Och naturligtvis en restaurang där man mellan onsdagar och lördagar kan äta middag även om man inte bor på hotellet. En ovanligt driftig människa, denne Diding, och med mycket speciella projekt. Hur han finansierar sina skapelser framgår dock inte i broschyren, från vilken de här rätt usla bilderna är avplåtade.

Lasse Diding

Lasse Diding

Bad&spa

Bad&spa

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En människa med ideér

 1. Hotel Gästis verkar vara helt i min stil!!! Bra ide!
  Ha en fin fredag! 🙂

 2. norbergianblue skriver:

  Detsamma. Ät, drick, och var glad! 😀

 3. skrivsanna skriver:

  Är det inte det stället som har gjort en exakt avbild av Lenins badkar? Det är kanske det man ser på bilden?

 4. norbergianblue skriver:

  Stämmer! Vet inte om han för övrigt har en vridning åt vänster, han har ju en jättebyst av Lenin också. Men det kanske bara är som kitsch. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s