På cykel

Har cyklat omkring på smala skogsstigar och knaggliga grusvägar  under 5 timmar idag och letat kontroller i vad som kallas Naturpasset. Ett sätt att få människor att lämna stugvärmen en stund och röra lite på dödköttet. Mest för konditionens skull, men en ny cykel ligger i vinstpotten och det är ju heller inte fy skam. Sorgligt nog kan man kan inte undgå att samtidigt se naturens gradvisa förfall, det är som om färgerna långsamt vattnas ur just nu, innan allt blir till en brunbeige sörja. Även om det finns många blommande skönheter kvar fortfarande. Läkemalvan till exempel, av vars rötter man långt tillbaka i tiden tillverkade marshmallows. Och bakom en husvägg, i lä för väder och vind, föll jag i farstun för en sorts  akleja som jag inte sett tidigare. Har bara haft rosa och mörkt blå varianter i min egen trädgård när det begav sig.

Fullständigt slut efter cykelturen, förstörde vi alltihop genom att ramla in på en pizzeria. Pizza är definitivt inte min cup of tea, men ibland har  nöden ingen lag.bilder4 014bilder4 003

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Natur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På cykel

  1. Bra gjort! Cyklingen! Att du kunde stå på benen efteråt ….
    Har plockat hallon – till ”din” hallonpaj (som var såå god) – i ett underbart sensommarväder OCH sett reprisen av Ernst sista program… (Grattis ägare!)
    Aklejan är en av mina favoritblommor och har den blå – ibland – man vet ju aldrig riktigt med aklejor, de korsar sig ju hur som helst!
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s