Utflykt

blogg 001Köket genom fönsterrutanblogg 006blogg 007Lite småtrist väder idag, med gråmulen himmel och lättare regnstänk. Vi beslöt oss för att åka iväg en sväng, en kortare utflykt, och eftersom vi bara har några mil till Kolsva så beslöt vi oss för en tripp till Kohlswa herrgård. Här hålls konferenser, bröllop, dryckesprovningar, spa-behandlingar och även jul och nyårsfirande. Och restaurangen har lunchbuffe till en rimlig penning om man inte vill slå på stort med à la carte. Och så håller ju Ernst Kirchsteiger till här i det gamla orangeriet, som rustas upp och snyggas till. Mycket vackert och genomtänkt blir det, men man skulle gärna vilja veta lite om kostnaderna. Och om ägarna betalar kalaset själva?  Delvis eller allt? Kanske man kan få gå in och titta så småningom, nu blev det foton genom fönstren. Vi strök omkring som presumtiva inbrottstjuvar. Och lunch på stället var bara att glömma, då det var stenpackat med folk. Utflykten avslutades med en hamburgare på Max. Gott så!

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Utflykter och resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Utflykt

 1. Max- aldrig att förakta! Gott!

 2. skrivsanna skriver:

  Fönstershoppa har fått en ny innebörd. Ska ta efter ditt exempel – resan till målet är ju hela grejen. Väl framme räcker det med en och annan paparazzi-bild. Du fick med det viktigaste och, tack och lov, missade du Ernst ;).

  • norbergianblue skriver:

   Får en känsla av att du inte gillar Ernst. Varför? Karln är ju fullständigt oförarglig. 🙂

   • skrivsanna skriver:

    Jodå, eller – jag har egentligen ingen stark åsikt om Ernst. Däremot har jag en liten tändsticksask på mitt köksbord där en bild på Ernst finns med på ena sidan och en liten text på andra sidan: ”I ett hem där det finns en katt finns det trivsel” Eftersom jag inte har någon katt får jag ha Ernst liggandes på köksbordet istället. Slutsats: nog bidrar den karl till trivsel med sina små ljusglimtar. : ) #trivsel-i-en-liten-ask

 3. Tack för ditt paparazzande! Kostnaderna måste ju vara rätt höga minst sagt. Gillar det där gröna som har blivit så inne sedan vi målade köksluckorna gröna förra året!!!(Men det ska vara milt gammaldags grönt!) Har städat fram ett plåtskåp med lådor som ERNST skulle falla i ”trance” inför. Rostigt! Det gör sig bra på ladan med diverse skrot. (Som blir mindre och mindre efter turerna till återvinningen)

  • norbergianblue skriver:

   Har själv svårt för den industriella trenden, rostigt och buckligt, och omklädningsskåp från stålverket inflyttade i sovrummet. Huvvaligen. Det är tur att smaken är delad. Men grönt är fint, särskilt ärgvarianten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s