Utflykter

juli 2013 001juli 2013 008Har förmånen att bebo en lägenhet i Solna alldeles gratis under sommaren. Nära till Stockholm och alla utflyktsmål runt omkring är det en fantastisk fördel, då boendet ju är det som kostar under semestern. Nu har vi flängt omkring under en veckas tid både till kära gamla platser, och till ett och annat, för oss, nytt ställe att njuta av. Bakom Stockholm Stadion, på Fiskartorpsvägen,hittade vi ett trädgårdscafé som jag inte visste existerade. Ändå har café Harpaviljongen legat här sedan OS 1912,fast med mer eller mindre aktivitet. Bland mängder med blommande växter och lummig grönska serveras hembakta bullar, pajer och tre olika maträtter varje dag. Ett smultronställe som vi kommer att återvända till. Vid en annan utflyktsfavorit finns de här konstverken (bilden ovan).Blått är ju sommarens färg och kor mycket trevliga djur. Det kan alltså inte bli bättre. Men var står de och betar någonstans?

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Utflykter

 1. skrivsanna skriver:

  Hur ok är det med blåa kor? Måste vara ett samarbete med Arla, som vill att
  vi ska dricka mer lättmjölk, och ok, som vill att vi ska tanka mer bensin. ; )

  • norbergianblue skriver:

   De här kommer från en internationell ko-konstutställning som började i Zurich 1998. KOnstnären heter Martin Wikström, korna är gjorda i glasfiber, och står på konferenscentret Vår gård i Saltsjöbaden. Sponsrade av OKQ8. 🙂

 2. skrivsanna skriver:

  Ok. : ) För många år sedan såg jag en liknande utställning i Berlin. Om jag minns rätt var det en internationell samutställning där flera olika länder skulle bidra med en varsin färglagd kossa. Tror tom. att det fanns en ko som var målad som en dalarhäst. Kanske samma utställning?

  • norbergianblue skriver:

   Stämmer, det rörde sig i alla fall om en vandringsutställning. Fanns ju också för ett antal år sedan mycket glatt färgade kossor i mindre format som man kunde köpa för några hundralappar. Men om det var ett fenomen som följde i kölvattnet på den där utställningen eller något helt separat har jag inte en aning om. Gillar faktiskt kor! (inga jämförelser i övrigt 🙂 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s