Kafka

En eloge till Google,som idag,i sin logga, minns den tjeckiska författaren Frans Kafkas födelse för 130 år. Naturligtvis med en insekt, för att illustrera den fina kortromanen ”Förvandlingen”, om handelsresanden Gregor Samsa och hans metamorfos till någon sorts skalbagge. Men hans bästa bok är i mitt tycke ”Processen”,utgiven efter hans död,och handlar om Josef K,som häktas utan att ha en aning om varför,utan att delges någon orsak eller brottsmisstanke. Läs,om du inte redan gjort det.

Jag har tre skalbaggar på väggen i hallen. Litografier eller om det är någon annan form av tryck. De är gjorda av konstnären Bo E Lundqvist,som bor här i Norberg,på hantverkshuset Abrahamsgården. Jag gillar inte insekter alls,men de här befinner sig i ett stadium som jag kan acceptera,bakom glas och ram. Annars är deras krasande,spretiga sätt att ta sig fram enbart läskigt!bilder 004bilder 003

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s