Dystra stunder och lugna

Lyssnade på cancersjuke Kristian Gidlunds ”Sommar” i P1. Imponeras av hur osentimentalt han talar om sitt tillstånd,sin nära förestående död. Sin längtan efter barn. En situation som är omöjlig att sätta sig in i,och han talar om den på ett språk som låter poetiskt,ibland svidande vackert. Jag står vid strykbrädan och känner gråten som en värk i halsgropen. Nog är det väl själva fan…..29 år gammal är han, livet har knappt börjat.

Drar iväg på cykeln på eftermiddagen,fortfarande med en malande känsla av alltings meningslöshet.Men naturen finns kvar där ute,djur,blommor och träd till tröst och lisa. Även om vissa sommarblommar tycks minska i tillgång,här omkring får man leta efter exempelvis ängsklockor,som tidigare prydde alla mina sommarbuketter med prästkragar och smörblommor. Uppe vid hembygdsgården tar jag en bild på Ornäsbjörken. bilder 1 juli 2013 011bilder 1 juli 2013 005Undrar om den är äkta,alltså tillkommen via en förökning ur moderträdet, som upptäcktes i Lilla Ornäs i Dalarna på 1700-talet. Ornäsbjörken,som 1985 utnämndes till Sveriges riksträd. Ett vackert träd är det i alla fall med de flikiga bladen och ruterliknande sprickorna i barken.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dystra stunder och lugna

  1. Bert Bodin skriver:

    Hade inte möjlighet att lyssna. Men den finns ju på nätet ett tag framåt. Måste nog mana mig till att vara på rätt ”humör” först.

  2. Elisabet skriver:

    Hittar din kommentar hos Annika Bryn. Tittar in. Trevlig blogg det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s