En tynande tradition

bilder juni 2013 025Har tillbringat midsommaren i Värmland,och midsommaraftonen på Lunedet,ett friluftsparadis någon mil utanför Karlskoga. Det gav onekligen en del funderingar. Midsommarstången reses här traditionsenligt av folkdanslaget,samma människor som senare svänger sina lurviga runt densamma. Och vad som kan oroa en smula är medelåldern på deltagarna. Vi har besökt det här mycket trivsamma och trevliga området under många år,och sett danslaget, i sina vackra dräkter, åldras och tunnas ut, och med allt större svårigheter resa stången. Återväxten bland folkdansare tycks minst sagt klen,vilket så småningom innebär att en gammal fin,svensk tradition får stryka på foten. För övrigt var midsommaraftonen den varmaste på mycket länge,och kvällen ljum och nästan magisk.bilder juni 2013 001

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En tynande tradition

  1. Bert Bodin skriver:

    Men av publiken att döma är intresset stort i alla fall.

  2. skrivsanna skriver:

    Om det är något man ska köa för är det kaffe med jordgubbstårta. I synnerhet om den är serveras med fioler och folkdans. ; )

  3. skrivsanna skriver:

    Håller med. Traditioner är ett sätt att dela in året, bygga upp förväntningar och känna glädje och tillförsikt inför att tiden går, eftersom man vet att varje ny årstid har med sig något fint som får både längtas till och upplevas när det kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s