Kalas

Kalas idag för 4-årig huvudperson i en koloniträdgård i Bromma,med en fyllig och mycket god pastasallad och kaffe och kaka.Varm och avspänd atmosfär i full sol bland blommande blå iris(tror jag), med en glad huvudperson bland sina paket.En bygglåda med  fenomenet ”Angry birds” roade länge och väl.Och där jag satt på en filt i färd med att bygga upp något som strax efteråt skulle demoleras,kom jag att tänka på en artikel i bladet om barnkalas.Hur de allt oftare byts ut från enkla saft och bullar-tillställningar,till mycket kostsamma jättefester.I tidningen är exemplet en liten Ava,som fyllde ett år och vars kalas kostade 18500 kronor på en lyxrestaurang i Stockholm.Mamma till Ava tycker även att det är pinsamt med föräldrar som kommer med billiga presenter.Minst 300 kronor måste man kunna lägga.Tja,vad ska man säga?Kanske upprepa den eviga repliken i tv-programmet ”På spåret”.Vart är vi på väg?angry birdsbilder juni 2013 021

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kalas

  1. Helt galet med de där fjantigt dyra barnkalasen! (= vuxenkomplex) Glädjen sitter ju i det lilla och hur vi bygger upp förväntningarna inför små fina möten. Det kostar inget annat än lite tid och tålamod, men det ger en dubbelt så stor utdelning – i glädje. Fint att ha barnkalas på en kolonilott. Låter avslappnat och skönt.

  2. Bert Bodin skriver:

    Jo – Det är iris. 🙂

  3. norbergianblue skriver:

    Tänkte väl det,men funderade även på någon sorts lilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s