Gränshandel

Under 70-talets början gjorde vi en och annan resa till Norge under semestern.På så vis slog man två flugor i en smäll,ett par dagars miljöombyte samtidigt som man fyllde bagageluckan med vissa förnödenheter som smör,socker och mjöl,och viktigast av allt;tobak och cigarrettpapper.Allt var betydligt billigare där,jag vill minnas att 50 cigarrettpapper kostade under 1 krona,medan det hemma i Sverige låg runt en femma.Tobaken hette Gullsnitt och hade snäll smak.

I årsboken ”Panorama”från 1966 berättas dock om en grupp julhandlande husmödrar från Hagfors,som det gick illa för i tullen.Uttrycket ”Den som gapar efter mycket….passar väl bra i sammanhanget006

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gränshandel

  1. skrivsanna skriver:

    Allt doftande smuggelgods verkar fastna så snart vi närmar oss norbaggarnas rike. ; ) Nu för tiden smugglar britterna allt annat än julmat. Vitlök är lukrativt. http://filosofiskaaktiviteter.wordpress.com/2013/04/12/doftar-miljoner/

    • norbergianblue skriver:

      Skumt att smuggla vitlök,måste bli en del svårigheter att hemlighålla. Britterna är ju inte direkt kända för sitt kök,kanske kan vitlöken dölja det värsta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s