Tveksamma prydnader

Har varit i Stockholm under helgen och det innebär ofta ett besök i en favoritbutik med massor av pyngel,som en god vän till mig kallar den här typen av prylar.Butiken heter American Classic och  bara doften när man kommit innanför dörrarna: av ljusen,påsarna med torkade blommor,de  lyxiga tvålarna,allt är bedövande.Kanske för att man ska se prislapparna i ett yrskallat töcken, och ta fram bankkortet utan att tänka sig för.För någon lågprisbutik är det inte.Nåväl,lite krafs vill man ju äga och för något år sedan köpte vi ett par figurer,som jag efter en tid fick lite underliga tankar kring,nästan som dåligt samvete.Den ena bär på två värmeljus,den andra kånkar på en liten skål,där lite blommor eller några chokladbitar får plats.Kruxet är att båda figurerna är svarta.Färgade.Och med ett klart tjänande drag där de står och lyser upp tillvaron.Man kommer att tänka på behagfulla slavar.Eller om det är fantasin som skenar iväg med mig,som vanligt. Undrar om någon annan funderat i samma banor,nu när kränkningar av alla slag är på tapeten?blogg 006

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Tyckerier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tveksamma prydnader

  1. Bert Bodin skriver:

    Vi har blivit väldigt känsliga. På gott, eller på ont. Jag vet inte. Själv har jag små svarta män på badrumsväggen. Ska nog lägga ut en bild och fråga vad folk tycker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s