Skidor och mat

2 plusgrader och blåsigt.Men sol,och vinden tär på det envisa snötäcket.Det ger i alla fall lite hopp.Lämnade TV:n och Wasaloppet efter norsk seger ,som det ju inte ska vara,och kommer hem till svensk seger för Johan Olsson på 5-milen i VM.Har inget djupare intresse för idrott,men tittar ibland, och kan till och med bli fast en stund framför apparaten.Men lagar hellre en favoritpasta där man behöver:

2 gula lökar,1 vitlöksklyfta,smör,4 hg köttfärs,1 msk vetemjöl,400g tomatkross,100g gorgonzola,1 buljongtärning eller fond,3/4 dl chilisås,1/2 tsk timjan,1/2tsk basilika,salt o peppar +ca 12 nystan Tagliatelle,100 g smör,1 kryddmått svartpeppar och 1 påse (70g)riven Emmentaler-ost.

Hacka all lök och fräs i smör,tillsätt färsen, rör den grynig och blanda i mjölet.Tillsätt tomater,gorgonzola,buljong,och chilisås.Koka på svag värme 25-30 minuter.Tillsätt örtkryddor och salt o peppar efter smak.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i 5 minuter,låt rinna av,smält smöret i kokkastrullen och häll tillbaka pastan.På med pepparn och rör om.Lägg pastan på ett ugnsfat,bred över färsröran strö över Emmentalerosten och gratinera i 225 grader i cirka 15 minuter.Ingen dietmat alls med tanke på smöret,men ack så gott med en enkel tomatsallad till.blogg15 006gratäng

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s