Om hästkött

GustafskorvEtt Herrans liv blev det vid upptäckten av hästkött i Findus lasagne och nu också i fler färdigrätter,bl.a. i Ica Basic-varor.Rent bedrövligt förstås,att uppge innehållet som nötkött,men är det någon som är förvånad?Man borde kunna lita på alla leden i kedjan fram till en färdig produkt,men så naiv är man ju inte.En ren tillfällighet att det här kom fram just nu,det pågår säkert både det ena och det andra i lönndom, bara det finns pengar att tjäna.Här i trakterna där jag bor äts det en del hästkött i form av Gustafskorv,som har tillverkats i Tunabygden i Dalarna sedan början av 1900-talet.Runt 1930 fick den en vidare spridning och sedan 1966 tillverkas den på modernaste sätt,men fortfarande sker rökningen i mer än 100 år gamla rökbastuar, på 2 år gammal granved.Kötthalten är 80 %,fett 19.Mycket god, törs jag säga här på bloggen,när inte mina ridande barnbarn är i närheten.

Annonser

Om norbergianblue

arbetsfri,sambo,två vuxna barn+två bonus, fem + två barnbarn, gillar musik,allt mellan Mozart och Rammstein, (undantaget dansbandsmusik) litteratur, teater och att diskutera samhällsfrågor.Plus en och annan konstutställning.
Det här inlägget postades i Om samhället och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s